O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Puterea dragostei

 Eric Emmanuel Schmitt, autor francez în vogă, laureat al mai multor premii literare de prestigiu, unul dintre cei mai buni dramaturgi, în această perioadă, în lume.

Variaţuni Enigmatice” este o piesă despre dragoste şi moarte, despre dragoste dincolo de moarte. Doi bărbaţi evocă imaginea femeii dispărute. Amândoi au iubit-o; fiecare, însă, în felul său. Un mare scriitor, laureat al premiului Nobel, renunţa la prezenţa ei fizică, pentru a o putea păstra în memorie, pentru a putea să-i scrie volume, dedicate  ei. Ea se căsătoreşte cu un alt bărbăt care o iubeste si îi dedică întreaga viaţă, iar după moartea acesteia, el,continua în numele ei, corespondenta cu scriitorul, ca şi cum ,ea, încă ar mai trăi.  … Are loc o întâlnire dramatică între cei doi, care-şi dispută iubirea cu înfrigurare.”

Puterea dragostei este Arta Păcii.

ImagineIubește-ma atâta cat sa nu ma doară.

 

 

Comments on: "Puterea dragostei" (4)

  1. Cosmisian said:

    Ieri m-a presat tare un gand. O lume in care toti au uitat cine sunt, mai putin trei oameni. Unul dintre ei revine in lumea tatalui sau, batran acum, pentru a renoda dragostea dintre tata si fiu. In timp ce repara un ceas cu cuc, fiul se apropie si ii spune ce sa faca pentru a-l pune in functiune. Batranul urmeaza indicatia si ceasul se porneste. Il intreaba de unde a invatat ceasornicarie, iar fiul ii spune ca a invatat de la tatal sau. Batranul zambeste si il asigura ca tatal (nestiind ca e chiar el) trebuie sa fie mandru de el. Acum, cei doi vor lucra impreuna. Afectiunea creata in timp va fi de o anume factura, pana cand tatal va afla ca asistentul sau ii este fiu. Uneori, putem trezi si perpetua dragostea si in absenta persoanei reale (EA), uh,…. scuze, m-am intins la povesti.

    • Frumoasa povestioara; instinctul patern(in acest caz),dragostea poate face minuni. Exista dragoste, happy, în absenta persoanei reale, dar poate doare.. . Suntem actori, nu spectatori pe scena vieții, într-o piesa veche….

  2. E foarte frumoasă această temă muzicală și mă bucur că l-am cunoscut astfel pe Edward Elgar, și da, Puterea dragostei este Arta Păcii ! Toate cele bune !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: