O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Puterea dragostei

 Eric Emmanuel Schmitt , autor francez în vogă, laureat al mai multor premii literare de prestigiu, unul dintre cei mai buni dramaturgi în această perioadă în lume.

Variaţuni Enigmatice” este o piesă despre dragoste şi moarte, despre dragoste dincolo de moarte. Doi bărbaţi evocă imaginea femeii dispărute. Amândoi au iubit-o; fiecare, însă, în felul său. Un mare scriitor, laureat al premiului Nobel, renunţa la prezenţa ei fizică, pentru a o putea păstra în memorie, pentru a putea să-i scrie volume, dedicate  ei. Ea se căsătoreşte cu un alt bărbăt care o iubeste si îi dedică întreaga viaţă, iar după moartea acesteia, el,continua în numele ei, corespondenta cu scriitorul, ca şi cum ,ea, încă ar mai trăi.  …Are loc o întâlnire dramatică între cei doi, care-şi dispută iubirea cu înfrigurare.”

Puterea dragostei este Arta Păcii.

ImagineIubeste-ma atat cat sa nu ma doara.

 


Reclame

Comments on: "Puterea dragostei" (4)

  1. E foarte frumoasă această temă muzicală și mă bucur că l-am cunoscut astfel pe Edward Elgar, și da, Puterea dragostei este Arta Păcii ! Toate cele bune !

  2. Ieri m-a presat tare un gand. O lume in care toti au uitat cine sunt, mai putin trei oameni. Unul dintre ei revine in lumea tatalui sau, batran acum, pentru a renoda dragostea dintre tata si fiu. In timp ce repara un ceas cu cuc, fiul se apropie si ii spune ce sa faca pentru a-l pune in functiune. Batranul urmeaza indicatia si ceasul se porneste. Il intreaba de unde a invatat ceasornicarie, iar fiul ii spune ca a invatat de la tatal sau. Batranul zambeste si il asigura ca tatal (nestiind ca e chiar el) trebuie sa fie mandru de el. Acum, cei doi vor lucra impreuna. Afectiunea creata in timp va fi de o anume factura, pana cand tatal va afla ca asistentul sau ii este fiu. Uneori, putem trezi si perpetua dragostea si in absenta persoanei reale (EA), uh,…. scuze, m-am intins la povesti.

    • Frumoasa povestioara; instinctul patern(in acest caz),dragostea poate face minuni. Exista dragoste, happy, în absenta persoanei reale, dar poate doare.. . Suntem actori, nu spectatori pe scena vieții, într-o piesa veche….

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: