O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Am în minte multe imagini care nu mă lăsa să mă rătăcesc. Azi Baletul şi lacrima din ochiul balerinei, care s-a întipărit în mintea mea, acea dăruire totală.  Gratitudinea mea pentru cei care lasă să se vadă frumosul şi dăruirea din privirea lor.

balerini

O stea mare a baletului din Rusia, Rudolf Nureyev la vârsta de doar 22, în 1961, el a fugit la aeroportul Le Bourget din Paris, a cerut  azil politic în Occident.

Rudolf Nureyev& Margot Fonteyn (I-am urmărit cu ani în urmă la TV.1) 

S-a născut în Rusia 1938-1993, unul dintre miturile baletului mondial.

Lacul lebedelor” a fost un balet deosebit de important în cariera lui Rudolf Nureyev. Bazat pe o temă imaginară această dragoste a prințului pentru o tânără fată/pasăre care este o creatură poetică și ireală, EL este eroul a numeroase interpretări simbolice și psihologice. A fost idolatrizat de către public.A dansat în Frumoasa din pădurea adormita, Giselle și Romeo și Julieta.

Margot Fonteyn – A dansat Giselle, Odette-Odile și Aurora. A devenit cea mai mare balerină din lume. La vârsta de 40 de ani se întâlneşte cu Rudolf Nureyev în 1962, a dat lumii magia parteneriatului. A strălucit pe scenă şi a dansat pe marile scene ale lumii. Spunea: ” Cu el a fost mereu o emoție la care nu am putut rezista”

fonteyn_nureyev_getty

„După dans, împreună un singur corp, un singur suflet, ce sa întâmplat în dormitor a fost accidental.” Dar pe scenă, acolo sa întâmplat magia -. Nu în dormitor” . Nureyev a preţuit-o ca un prieten a iubit-o cu pasiune pe Margot. bolnava de cancer, a murit în 1991, în vârstă de 71., S-ar putea crede în această poveste de dragoste; atunci când aceasta s-a încheiat, Nureyev,  a juns la disperare. L-a durut. Doi ani mai târziu, Nureyev moare la doar 54 de ani.

nureyev margot

 

 

 

 

doua-rose

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: