O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Un destin – Dalida

Dalida, pe numele său real Yolanda Cristina Gigliotti, a fost o cântăreață cu origini egiptene și italiene. A făcut furori în anii ’60-’80. Nu era doar o frumusețe cu totul specială, avea si o voce specială.

 

A trebuit să lupte pentru a continua să stea în prim-plan pe scenă, dar învinsese, timp de treizeci de ani, în lumea largă. Supravieţuise iubirilor prea des încheiate cu sinucideri, la propriu şi la figurat, însă demonii întunecaţi ai Yolandei, fetişcana plecată de la zero, urmau s-o învingă pe Dalida, starul. Soţul Lucien Morisse a transformat-o într-o cântăreaţă venerată, dar bărbaţii pe care i-a iubit cu mai multă patimă nu i-au lăsat altceva decât amintiri,  uneori puţin gust de cenuşă. Nici unul n-a făcut-o mamă; a văzut în asta o dramă.

<<În ciuda succesului imens pe care l-a avut în plan profesional, viața sentimentală a artistei a fost marcată de probleme personale și de relații amoroase nereușite.

La sfârșitul lui ianuarie 1967, Dalida avea o relație cu muzicianul italian Luigi Tenco, care s-a sinucis. A fost găsit în camera de hotel chiar de artistă. O lună mai târziu, Dalida a încercat să-și pună capăt zilelor cu o supradoză de medicamente, într-un hotel din Paris. În septembrie 1970, fostul soț  al Dalidei, Lucien Morisse, cu care a fost căsătorită între anii 1956 și 1961, s-a sinucis, împușcându-se în cap.

În iulie 1983, iubitul cântăreței din perioada 1972-1981, Richard Chanfray, s-a sinucis și el.>>

Sublimă în ochii lumii, discretă în privinţa rănilor căpătate, cântăreaţa a murit aşa cum a trăit: cu pudoare şi eleganţă. În seara sinuciderii, a pretextat o petrecere mondenă pentru a-şi îndepărta apropiaţii, după care i-a lăsat o scrisoare iubitului de-atunci, care tocmai îşi încălcase promisiunea. A redactat un mesaj sobru: „Viaţa mi-e insuportabilă. Iertaţi-mă.” A fost găsită în pat, într-o pijama albă imaculată, cu părul fascinant despletit pe pernă, ca o Frumoasă din Pădurea Adormită. Cea care considera că şi-a ratat cariera a lăsat în urma sa, amintirea unei victorii strălucite: nouăzeci de milioane de discuri vândute în lumea întreagă .În ziua de sâmbătă, 2 mai 1987, anularea unei întâlniri galante pentru a pleca spre moarte cu pastile, înscenată cu mult gust estetic.

17.5.15. - 1

A l’occasion de du 28ème anniversaire, nous avons offert à Dalida une composition de fleurs. (Paris)

02

Mai multe pe; https://istoriiregasite.wordpress.com/2012/10/17/dalida-o-ranita-nevindecabila/ 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: