O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

omagiu

**Suferința este un text în care omul îşi arată măreția lui morală, maturitatea sa spirituală**.

« La souffrance est aussi une épreuve où l’homme montre sa grandeur morale, sa maturité spirituelle » 

omagiu

 Am descoperit o poveste… sau poate că o minunată lecţie de viaţă… . Mă voi gândi multă vreme şi voi înţelege poate, într-un târziu, rostul vieţii şi iubirii… E o poveste desprinsă dintr-o carte scrisă cu cerneala făgăduinţei în taina unei încrederi unice, peste care domneşte cea mai scumpă virtute hărăzită omului. Iubirea.

Altruistă şi dedicată suferinţei şi neputinţei altora, a reuşit acolo unde mulţi s-au împotmolit, a ştiut să păstreze ceea ce unii au părăsit, a trăit în locuri sărace, dar curate şi acolo, în mijlocul naturii, a cunoscut bucuria de a trăi, în curăţenie sufletească şi grijă nemăsurată… [Ochii, obosiţi de efortul pleoapelor, chiar dacă dor, dar e durerea dulce pentru că a izbutit să se înalţe deasupra timpului…] Puterea ei stă în crezul ei..

Ce poate fi mai frumos şi mai înălţător, decât bucuria de a face pe alţii să trăiască în adevăr, credinţă şi multă iubire. S-a născut din iubire şi toată iubirea s-a revărsat asupra celui ce nu ştia binefacerile ei… Da, există oameni care dau totul pentru binele semenilor lor. 

Privindu-i chipul, încă frumos, cu trăsături delicate şi privirea senină – da, îndrăzneşti s-o priveşti continuu, cu dragoste ca ceva din ea să pătrundă înlăuntrul fiinţei tale, admirându-i curajul nemaiîntâlnit de a realiza fapte unice.

Este femeia care nu se lăsa doborâtă de poveri şi care găsea popas de leac, în condeiul tocit de vreme, pentru gânduri, fiind sigură că ele vor rămâne în inimile celor care vor trece pragul, la chemarea insistentă a sunetului clopotelor. Tot acolo, o vom regăsi pe femeia care şi-a păstrat trupul şi sufletul.

redrose

 

 

 

Comments on: "omagiu" (2)

  1. Tacerea pasilor tarzii said:

    Ce frumos ane …asa suntem noi femeile .. Ganduri frumoase si un sfarsit de saptamana pe masura 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: