O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

romantica femeie

Chiar de-ar fi să mor de dor, iubirea nu o împart la doi, tu o împarţi la infinit, aşa eşti obişnuit, să risipeşti tot ce-i frumos, de dragul lor, a ispitelor.  🙂

M&I

Nu amestec oamenii, ei sunt cărţi pe care le citesc, pe unii îi iubesc, pe alţii îi ador, pentru ceilalti nu am sentimente, sunt reci, distanţi. Îmi plac persoanele care scriu pentru oameni, nu scriu absurdităţi care întunecă mintea; subiecte abstracte din care nu înţelegi nimic.Viaţa însăşi este de neînţeles, uneori. Spun prea des vorbe de mult stiute,imposibilul îl cunosc si eu.

 

 

 

 

 

Anunțuri

Comments on: "romantica femeie" (18)

 1. si barbatii sunt romantici… chiar daca, romanticii sunt considerati slabi…
  este o povara uneori… dar o mare binecuvnatare mai mereu…
  cat despre scris… cine a uitat sa scrie cu creionul pe hartie… greu sa mai scrie frumos pentru oameni…
  computerele ne deformeaza… rupe din comunicare… distorsioneaza realitatea…
  si totusi… in lumea asta… cu de tot felul… putem sa ramanem frumosi si romantici la suflet… altfel… de ce am mai trai???

  • Eu, cred ca oamenii romantici,au personalitate puternica sunt generosi si sensibili. 🙂 Aritsti romanticii au influentat si ne influenteaza gandirea,arta este hrana romanticilor.
   Oare ce ne-am face daca ar disparea internetul intr-o zi? Am disparea cu totii :). In concluzie e un rau necesar, a adevenit indispensabil, dar accesat cu masura, nu distorsioneaza si nici nu deformeaza realitatea; ramanem asa cum spui tu, frumosi la suflet;depinde de calitatea continutului nostru spiritual-mental. Weekend romantic!

 2. De iubire uzezi…nu abuzezi, deoarece nu este un bun propriu aflat la cheremul cuiva.
  În privința oamenilor, empatizez cu unii, dar sunt atras să-i înțeleg pe cei cu care nu rezonez. În fond totul este un TOT din care nu ne putem sustrage, alege numai ce ne convine , sau este pe gustul nostru, fără a genera conflicte.

  • Mi-se pare impropriu spus „abuz” de iubire.Iubirea este cel mai inaltator si frumos sentiment care nu poate fi explicat in cuvinte, poate exces de iubie. „nu este bun propriu aflat la cheremul cuiva.” adica?
   Aleg ce-mi convine mie si este pe gustul meu,de ce nu,persoane interesante,nonconformiste,talentate,inteligente, daca creatiile lor sunt pe gustul meu . Unde e conflictul?

   • S-o luăm pe rând. Consider că fiecare este liber, chiar de dorit să fie astfel, în gândire și acțiune. Asta nu înseamnă că nu pot fi comentate anumite aspecte aduse în discuție pe blog, atâta timp cât este public. Alte păreri, sau nuanțe, nu simt contraziceri, sunt doar completări. Spun asta pentru a înlătura orice suspiciune.
    Tocmai că este impropiu să abuzezi de iubire…am spus că nu poate fi abuzată iubirea. Adică nu poate fi divizată, împărțită, sau exploatată profitabil. Iubirea este IUBIRE, ori este , ori nu este, iar când este , este excesivă, adică totală, nu poți iubi puțintel sau mai mult. Ea nu este un sentiment, care se află la cherenul stărilor noastre de moment. Este o energie care aparține totalității, care ne poate bicecuvânta atunci când găsește în noi rezonanță cu vibrația ei înaltă. Sentimentul iubirii nu este iubire, este îmdrăgosteală.
    Acum, iubirea compasională, aceea ce se adresează întregului, este iubirea totală, adică atunci ESTI iubire, nu iubești. Este o etapă înaltă a creșterii iubirii. Esențialmente iubirea…iubește libertatea celui ce i se adresează. Dacă ”celălalt” decide să iubească la infinit(?!) pe altcineva, este o opțiune ce trebuie respectată. De fapt, când iubești o persoană, nu meriți recunoștință…Trebuie să fii tu recunoscător celui care îți acceptă iubirea. Dacă nu ți-o acceptă, foarte bine, asta este.
    Spui că alegi ce-ți convine, adică ce-ți face plăcere…Dar, nu înseamnă că cealaltă fațetă a monedei, neplăcerea, nu stă la pândă. Ăsta în sine este un conflict.
    Eu cred că acplo unde este alegere este conflict, este confuzie. Chiar am scris în multe articole, încercând să demonstrez, vă viața trebuie luată AȘA CUM ESTE EA, nu cum ne-ar conveni nouă să fie. Dacă în proximitatea noastră se înserează ceea ce nu ne convine, nu este o întâmplare, conform Legii Atracției…
    Dacă știi… ȘTII, dacă alegi, ești confuz, ai variante cu care vei intra în conflict, după cum spuneam. Viața este un întreg, iar binele și răul se întrepătrund, polaritățile fiind complementare.
    Dacă fiecare va vrea să alegă și alege doar ce-i convine, de ce există în lume atâtea violențe, atâtea conflicte?! Tocmai de aceea…

    • 🙂 De ce un barbat se indragosteste de o femeie …si nu de alta… la fel de accesibila?

     • Îndrăgosteala este una, IUBIREA este altceva.
      Noi oamenii, bărbați/femei, în ciuda faptului că părem specii diferite, interior suntem și bărbat și femeie, în proporții care vor defini sexul. Când femeia din bărbat întâlnește o femeie care corespunde, care rezonează cu femeia din el…se va îndrăgosti de ea ”la prima vedere”. Asta este așa zisa dragoste la prima vedere. Este perfect valabilă și reciproca…

      • Indragostirea la prima vedere, o atractie inesplicabila,poate evolutia noastra personala si cea spirituala,influentaeaza apropierea a doua persoane straine.
       Alegem pe cine sa iubim,investim energie, depusa în avantajul celuilalt, satisfacția de a fi iubit cu adevărat de cineva; nimeni nu iubeste la fel. De cine sa ne indragostim, nu alegem. Indragostirea este un un act inconstient, egoist,UN sentiment puternic,special,o mica parte din oameni il intalnesc. ( se spune ca,dragostea e oarba) 😦 😦

       • Iubirea este paradoxală, dar dragostea la prima vedere am explicat-o mai înainte, reprezintă rezonanța cu bărbatul din femeie și femeia din bărbat.
        Cred că ete afli în confuzie,..Vorbești de alegere, de investiție, de avantaj, de satisfacție …asociate iubirii(?!) Ăștia sunt termeni care se asociază cu afacerile, nu cu iubirea. Spui că îndrăgostirea este un act egoist…inconștient. Trebuie să știi că ego-ul cu iubirea sunt incompatibili. Ceea ce spun egoiștii despre iubire, nu este iubire. Iubirea nu este un sentiment, este o energie la care nu avem acces decât dacă suntem pregătiți sufletește s-o primim, motiv pentru care este atât de puțin cunoscută. De vorbit despre iubire…este un fleac. De iubit…este un miracol.

        • Sunt mai multe tipuri de iubire,de multe ori spunem unei prietene sau copilului,parintilor, „te iubesc” ,da! Iubesc florile, arta,natura iubesc frumosul! O seara minunata!

         • NU !!! IUBIREA este IUBIRE, nu are forme sau grade de comparație. Faptul că poți iubi un om o floare, un copil…tot iubire este, nu contează obiectul iubirii.Dacă contează…NU ESTE IUBIRE.
          Și ție o seară…seară.

 3. J’ai beaucoup apprécié cette chanson. Je te souhaite une bonne soirée…Bisous

 4. Se presupune că oamenii scriu în primul rând pentru ei, nu? Apoi vine la rând cititorul care se identifică sau nu cu ceea ce citeşte. Nu va fi niciodată în întregime o scriere pe gustul tuturor. Ne-o dovedeşte existenţa criticilor.

  • Am scris la modul general,citind pe bloguri articole, e opinia mea. Pana la critici e cale lunga,nu ajung blogurile pe la ei 🙂 scripta manent.

   • Categoric. E vorba de opinii. Nici eu nu spuneam altceva.
    Critia există vrei nu vrei. O fi bună sau nu, trebuie asumată. Fiecare cum poate.

    • Nu sunt poeta,nu sunt scriitoare, e un exercitiu al mintii. Atat. O seara placuta.

     • Da, perfect de acord. Şi eu gţndesc la fel despre mine. Nu am veleităţi de scriitor. Ce, şi cum, şi de ce scriu este doar o chestiune personală.
      O seară liniştită!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: