O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

culorile

Culorile sunt una dintre limbile sufletului, trebuie doar să  admiri picturile.

Trebuie spus că nu toate culorile înseamnă același lucru pentru toate persoanele și toate culturile.

Anticii au construit sali mari de vindecare prin culoare, persoanele au intrat și s-au scăldat în lumină, care a fost filtrată prin diverse panouri de sticlă colorată sau ferestre.

Culorile spun ceva despre atracția biologică și disponibilitatea sexuală.

Culoarea ROSIE – Aduce căldura, energie şi stimulează, prin urmare, e bună pentru energie, oboseala, răceli, frig şi oameni pasivi. Roșie normalizează circulația sângelui, normalizează tensiune arterială scăzută,  toate organele și simțurile, auz, gust.. Niciodată nu se tratează cancerul cu roșu, deoarece această culoare va stimula creșterea celulară! Cei care iubesc culoarea sunt oameni temperamentali și cu o nevoie de libertate personală.

ORANJUL – îmbunătățește funcția renală, ajută în tratamentul diabetului zaharat. Ameliorează oboseala, emoțiile negative, depresie.  Oranjul – căldura focului. Oameni calzi, sociabili, dinamici care se dedică în tot ceea ce fac. Oranjul dă nu numai stare de bune, de sănătate, dar, si pofta de a trăi. Dacă crezi că totul se prăbușește că totul este pierdut pentru totdeauna și nu va mai avea zile fericite în viața ta, sufletul plânge de durere și ai ochii plini de lacrimi, înconjurați – vă de culoarea portocalie, lucruri, obiecte de culoare. Încă o dată, soarele v-a străluci în sufletul tău, iar lumea va părea frumoasă Exista speranțe că totul va fi bine.. Această culoare vă înzestrează cu entuziasm, determinare, pentru a primi energie şi a consolida voința.  Culorile sunt una dintre limbile sufletului, și veți avea întotdeauna noroc. Energia acestei culori face să luați întotdeauna (găsiți) decizia corectă. Cei care iubesc culoarea portocaliu sunt stăpânii propriului lor destin.

Culoarea VERDE – Verde e culoarea naturii și a pământului. Este echilibru și armonie, în esență, și are o influență liniștitoare atât asupra minții cât și a corpului. Verde aduce pace, odihnă, speranță, confort și armonie, interes pentru natură.

akaonstantin-razumov

Culoare ALBASTRĂ – utilizată pentru a îmbunătăți tratamentul bolilor asociate cu organele respiratorii, sistemului nervos central. Culoarea albastră – e utilizată pentru normalizarea vederii, precum și în tratamentul afecțiunilor urechii. „Albastrul e una dintre cele mai mari antiseptice din lume.” calmează tensiunile puternice, cum ar fi furia, agresivitate sau isteria. O persoană care are  aversiune de albastru, poate fi foarte disciplinat, puternic, muncitor în carieră.

INDIGO – utilizat pentru a îmbunătăți funcția creierului Și, de asemenea ajuta corpul uman in producerea  hormonului  fericirii -Serotonina.

VIOLET (purpuriu) Leonardo da Vinci a declarat că puteți mări puterea de meditație de zece ori meditând sub razele blânde ale Violetului. O persoană care are o aversiune față de violet/purpuriu poate avea o atitudine foarte serioasă față de viață; consideră că este greu sa visezi, fantezii.. Poate avea tendința de a respinge tot ceea ce considera ca fiind nefiresc sau nerealiste.

 ALBUL- e culoarea perfectă; echilibru perfect şi armonie

 NEGRUL – e o culoarea a extremelor, totul sau nimic. Oameni care au încredere în primul rând în ei înșiși.

rtnegru.gif

 Culoarea Roz exprima sensibilitate, romantism, pace, prietenie, feminitate, dragoste emoțională, este o culoare dulce, o culoare feminină. 

Îmi place această melodie,îmi place lacrima din privirea lui Stefan Bănică.Iubirea,cel mai nobil sentiment.

 

.

Comments on: "culorile" (11)

  1. Care e culoarea care te caracterizeaza,Ane ? 🙂

  2. Rozul – este o culoare care îl face pe cel care îl poartă să iubească lumea, fiind deci culoarea dragostei şi totodată cea mai romantica si afectiva culoare. Totodată, rozul este şi culoarea sexualităţii. Este dealtfel şi simbolul unei iubiri în tăcere. El are rolul de a calma şi de a îmbuna sentimentele.

    De asemenea se spune că rozul decolorat este culoarea care marchează cel mai bine începutul marii dezvoltări intelectuale, fiind totodată şi cea mai potrivită culoare în domeniul investiţiilor.
    Verdele – este o culoare excelentă pentru realizări financiare, fiind deci culoarea câştigului financiar. Verdele are totodată şi un Se spune că persoana care-l poartă e înclinată să ia iniţiative efect de liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, siguranta. El faciliteaza deconectarea nervoasa.. Caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut. Caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut. Exprima concentrare, siguranta, introspectie.
    Ma asteptam sa spui si Albastru 🙂

    • Nu port albastru, dar îmi place albastrul,ca cerul senin 🙂 Ador oranjul,alb,negru.
      O, Buddha Bar,super videoclip.

  3. Se confirmă că sunt disciplinat și muncitor. 🙂

  4. Frumoasă prezentare a importanței cromoterapiei în viața noastră și faptul că ne influențează este un lucru cert, căci semnificația culorilor a fost cercetata din cele mai vechi timpuri și rezultatele au fost utilizate în decorarea casei, artă, cultivarea plantelor, nutriție, fizică, psihologie, etc. A fost un moment plăcut, inedit când am parcurs articolul tău, să-mi readuc aminte importanța culorilor, frumusețea luminii. O toamnă minunată, Ane !

    • Am citit în cartea unui psiholog despre culori, în limba engleza,pe Google. Era mult mai ampla descrierea,eu m-am limitat doar la idei. Da, recunosc arta – muzica sunt „drogurile” mele.
      Iti multumesc pentru comentariu. O seara de toamna frumoasa.,Georgeta!

  5. Les clichés et peintures sont d’une grande beautés….bonne soirée

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: