O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

destin

America „pământul făgăduinței”a tuturor posibilităților cu șanse egale.

Sunt oameni dotați cu o mare de resurse, oameni cu daruri deosebite. Am urmărit aseară (1 iulie) pe TVR1 emisiunea lui Eugenia Vodă ”profesioniști” o emisiune care m-a frapat, un invitat de excepție. O persoană matură din punct de vedere emoțional, ce se exprima într-un mod sănătos..
Nu am urmărit emisiunea de la început; un tânăr pleacă din România în America cu o sută de dolari în buzunar,dar care meditează copiii milionarilor şi miliardarilor pe sume substanțiale (300 dolari două ore). Bani necesari pentru întreținere.

Face sport de performanta, situându-se pe primul loc. Intră la „Harvard Columbia medical school” ortopedie pe locul unu,   facultatea îi reduce suma de 80.mii de dolari/an, la 45 mii dolari/an. Dolari se returnează după terminarea celor cinci ani ca rezident.

La Harvard, se fac aprecieri,am înțeles ca este o facultate grea; unii din cei care nu ajung la standardele stabilite de ei,s-au sinucis,de aceea nu se mai notează.

Am mai aflat că o intervenție chirurgicala simpla, poate costa 45000 de dolari,din care 80% revine medicului.
Acest tânăr cu ochi mari, limpezi, răspundea la întrebări fără dificultate, sigur pe ele,fără să clipească , nici eu nu am clipit atât de mult mi-a plăcut maniera in care răspundea la întrebările adresate. Se exprima prin cuvinte obișnuite,nu era necesar să apelezi la dex (mai sunt personae care vor să fie remarcate folosind cuvine împrumutate).  Visul lui este să facă un doctorat, inventând,inovând în domeniul ortopediei. Unii plătesc pentru toate lucrurile pe care alții le primesc de-a gata.

Înconjurat de prieteni şi oameni de excepție,remarcabili, sigur v-a deveni o personalitate în domeniu. 

Fiecare se naște cu anumita capacitate intelectuala. Noi alegem ceea ce vrem sa devenim.

Inteligenta e ceva care se dobândește ori e înnăscută  ?

 

Reclame

Comments on: "destin" (5)

 1. Beau partage…Bonne soirée…Bises

 2. Sunt mai multe tipuri de inteligenta, nu toate atat de frapante, insa fiecare cu insemnatatea ei. Desi inteligenta este nativa, in general vorbind, ea se poate si antrena. Este sa zicem un potential care trebuie explorat si valorificat, ca si alte atribute.

  • Inteligenta in ansamblu presupune capacitatea de a te descurca in orice situație;inovezi,inventezi…
   Este imperios necesar sa antrenezi inteligenta. In fiecare zi o antrenam 🙂 mai mult sau mai putin. Talentul nu este inteligenta.

 3. E înnăscută.
  Cât despre alegeri…Tot timpul alegem. Devenim. Şi iar alegem. Si iar devenim. Printre atâtea alegeri şi deveniri sunt însă şi eşecuri. Nu ştiu dacă ale alegerilor sau ale devenirilor. Cert este că nu devenim întotdeauna ceea ce alegem să fim. Sau doar mi se pare mie, cine ştie.

  • Ai dreptate, adică moștenita, e cea mai importanta,dacă nu exploatezi inteligenta, se pierde. ” …a fost deștept…” vb. la trecut.
   Din păcate da, unii nu devin ceea ce ar vrea sa fie profesional,din motive obiective.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: