O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

ideile mele colorate

t

Ideile mele, dacă idei se cheamă, latră; nu explică nimic, explodează. Emil Cioran…

Suntem sfâșiați între nevoia de siguranţă şi dorinţa unei vieți palpitante şi independente, căutam drumul care să ne aducă spre împlinirea totală. Puterea sta în noi.

Într-o zi iubim, uram, ne stresam, ne bucurăm,… fiecare zi e diferită. Prin urmare şi starea de spirit v-a fi alta.. Cred în sensibilitățile umane, unicitate, dăruirea de sine, redescoperirea vocaţiei de a fi om pe acest pământ. Pierderea încrederi, înşelarea aşteptărilor, nerespectarea cuvântului dat, niciodată asumat de cel care ţi-a declarat iubire, din suflet, apoi a uitat. Să te joci de-a viaţa oferind unul altuia sufletul golit de sentimente e o sinucidere. E caz fericit atunci când rămâi la prima iubire atunci când sentimentale sunt împărtăşite de amândoi, afecţiuni trăite şi consumate. Şi dacă fidelitatea ar fi reciproca, atunci viaţa ar fi plină de culoare şi ar avea sens. Dar nu e. De cele mai multe oferim iluzia realității în loc de adevăr. Să nu ucizi niciodată puritatea sentimentelor care se nasc în interiorul tău, suprima puterea de a crea şi de a visa se ajunge la limitarea dezvoltării umane. Arta creației. Să pătrundem dincolo de aparenţe şi vom observa că în fiecare om se afla un copil, cu zâmbet frumos, stil în vorbire, cultura si inteligenta, care ne bucura. Nu suntem perfecți, drumul spre perfecțiune e sa ” cazi de şapte ori de şapte ori te ridici”.

Ne-am născut din iubire să o dăruim mai departe nealterata, îmbogățită.

Nu transforma iubire în joc sexual, este un blestem fundamental al condiţiei umane. Uneori se petrece de la sine.. alteori forțat de împrejurări nefaste.

Ideea este că niciodată nu ar trebui cumpărată ori vândută fiinţa umană, jucându-ne de-a comerţul. Tratata ca obiect de consum, apoi aruncata la coşul de gunoi. Să iei de la capăt, un joc nesfârșit. Dar să nu vorbesc despre greşelile altora, calomnie şi bârfa. In definitiv fiecare face ce vrea cu viata lui.

Da, nu poţi separa sexul de sentimente, priveşti trupul şi sufletul, cele două componente aduc valoare frumuseţe şi farmec. Altfel e prostituţie. Frumuseţea autentică se naşte din interior apoi se revărsa asupra persoanelor cu care relaționăm. Desigur că avem simţăminte contradictorii.

Existenta noastră pe pământ nu este facila, ea nu a fost descoperită nici de cele mai strălucite minţi “După întuneric va veni lumina” “Post Tenebras lux “asta am citit în timp ce mă reculegeam (obosita) într-o biserica din Geneva.. Acolo m-am întâlnit cu mine însămi, reflectarea realității era pură şi luminoasa.

Am circulat pe jos deși aveam gratuitate pe toate mijloacele de transport, dar ce sa vezi, ne-am urcat într-un autobus nu era nimeni,circula gol, aproape toată suflarea circula pe jos.

Îmi doresc din suflet pace într-o epocă atât de controversata. Atunci când se înmulțesc oamenii buni Planeta Albastra se bucură. Pe cale de consecință nu cred că suntem programați să dispărem.

 

Comments on: "ideile mele colorate" (16)

  1. Vezi tu, Ane, un tip numit Maslow a construit o piramida. Nu una reala, ci una a necesitatilor. Sexul este unul din elementele de baza a acestei piramide. Si uite cum am ajuns cu totii sa credem ca sexul, indiferent cu cine, ca , na , este o necesitate, devine ceva viabil. La fel ca si tine, eu cred ca sexul scos dintr-o relatie sentimentala, este fad si fara scanteie. Nu este doar o necesitate, devine o plaga. Dar, na, cine sunt eu sa contrazic pe Maslow….

    • Am mai comentat undeva pe blog „Piramida lui Maslow”
      La baza piramidei se afla nevoile primare ale oamenilor,existențiale. Da, si animalele au celeasi nevoi,nu.-i asa. Exista un, DAR, suntem animale superioare si trebuie sa demonstram asta.
      Ultimul dintre momentele înălțătoare este experiența de vârf: momentul de extaz, împlinirea spirituală și fericirea. Ultimul nivel,greu de atins.

      Concentrați-vă 100% într-un act de creație de înaltă calitate sau cultivați aprecierea deschisă asupra naturii sau a muzicii.
      Îndrăzniți să aveți încredere în intuițiile, valorile și percepțiile voastre.
      Când aveți îndoieli, fiți cinstiți.
      Acordați importanță la ceea ce faceți.
      Permiteți condițiile care să faciliteze experiențele de vârf. De exemplu, ascultați muzică frumoasă. Mergeți în împrejurimile naturale frumoase. Bucurați-vă la maxim de relațiile de dragoste.
      Cultivați atitudinile care „resacralizează” lucrurile (arta, familia, natura).
      Experiențele de vârf le-a considerat „momente de sănătate mentală”
      Maslow a concluzionat: Aceste momente sunt unele de fericire pură, pozitivă, când toate îndoielile, toate temerile, toate inhibițiile, toate tensiunile, toate slăbiciunile sunt lăsate în urmă.
      Maslow psiholog umanist,nu poate fi contrazis,asa e. A pus dragostea pe nivelul trei,spune el,existe dragoste în relații care nu promovează stima. Exista tot felul de relatii,unele bizare altele nesanatoase,toxice, lista poate continua.
      Iti multumesc ca mi-ai reamintit de Maslow care a pus bazele ierarhiei umane.

      • Am fost ironic, recunosc. Nu cred in aceasta piramida existentiala. Stiu, sunt un novice, dar cred ca nevoile umanitatii spre care tind eu sunt altele.

        • Fiecare are filosofia lui de viata. In principiu sunt de acord cu Maslow. Ne verificam pe unde ne situam noi. Ultimul nivel e absolut corect.

  2. De bine, de bine! O singură nelămurire: Unde-i fi văzut tu că „se înmulțesc oamenii buni, Planeta Albastra se bucură. Pe cale de consecință nu cred că suntem programați să dispărem” căci eu privind în jurul meu văd contrariul.
    😉

  3. Ai dreptate, drumul spre perfectiune este lung insa probabil calatoria evolutiei este la fel de importanta ca si destinatia. ❤

  4. Destinul ni-l facem noi, dar e nevoie și de un dram de noroc.
    O zi frumoasă, Ane! 🙂

    • Uneori riscam in alegerea destinului, (e ca la loto) nu suntem pe deplin convinsi ca ceea ce facem e un lucru bun. Risc asumat. O zi cu soare in suflet, Petru!

  5. Ce lume frumoasă ar fi dacă s-ar ţine cont de toate astea. Idilic aş spune.
    Învăţăm zi de zi din toate aspectele vieţii şi asta ne formează şi ne schimbă pas cu pas.

    • E bine sa ne exersam mintea;putem schimbam prioritățile. Un lucru e cert, fiecare accede spre lucruri care sa-l satisfacă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: