O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

iubire interzisă

” A fi conștient cât de inconștientă e viata, iată cel mai vechi impozit pus pe inteligenta.”

Omul e dotat cu inteligență și un set de valori morale.

O prietenă din copilărie, alege să plece în America lăsându-și iubitul în România, crezând că o v-a urma, conform înțelegerii. Nu, n-a urmat-o. Ea, de condiție modestă, părinții lui erau împotriva acestei relații, de aceea alege să plece în țară tuturor posibilităților. Acolo, după mai multe eșecuri în dragoste, s-a căsătorit în final cu un medic.

În ciuda aparențelor strălucitoare, ea nu și-a uitat niciodată iubirea din tinerețe.  A căzut în plasa unei vieții riscante, irosind iubirea în visuri utopice; o formă de suicid, aceea de a nu comunica cu lumea, o sinucidere lenta (țigara si alcoolul ucid!) într-o lume străina. Supraviețuitorii, sunt cei mai puternici.

Nu ai voie să te stingi de dor, te duci si te iei la trântă cu dragostea. Numai în basme cu prinții și prințese era permis să se stingă, de dorul dragostei. În viață reală nu, nu este permis. Dar nimeni, nu poate înțelege care sunt legile firii, nimeni nu poate înțelege asemenea alegeri, doar cei care aleg să o facă.

Care sunt legile existenței, ale norocului?…

În grădinile secrete ale inimii visele trăiesc pentru totdeauna .

Comments on: "iubire interzisă" (11)

 1. Trist. Şi da, numai cei care au fost „acolo” pot înţelege până la capăt.

 2. Ioan M. said:

  A republicat asta pe Cronopedia.

 3. Ane, daca ar fi dragostea matematica sau un joc pe calculator, ce simplu ar fi.
  Nu spun ca este bine sa te stingi(emotional) din dragoste, dar nici nu pot spune ca este ceva extraordinar.
  Istoria este plina de astfel de exemple.
  Dar, pe de alta parte, nimic nu garanteaza ca daca tipul o urma ea nu avea acelasi destin nefericit.

  • Realitatea de azi este plina de astfel de exemple, nu numai istoria.
   Sunt oameni instabili emoțional, si oameni care se implica cu tot sufletul.
   Nu se știe cuma ar fi decurs lucrurile intre ei, adevarat, dar, dacă erau împreună se știa 🙂
   Asa spune – Dante Alighieri „Iubirea mișcă Soarele si celelalte stele.”

 4. Iosif Strasbourg said:

  Personal nu cred în „iubire (adevarata) interzisa”, deoarece iubirea adevarata este un impuls mai puternic decât rationea si moartea, iar cine se împotriveste, lupta si respinge acest nobil sentiment al inimii, va trai o viata anosta, mohorâta, plina de angoase si suferinte, în toate aspectele si dimensiunile perceptiei existentei.
  Iubirea adevarata implica mult curaj, sacrificii, întelepciune si responsabilitate, este o acceptare a pierderii valorilor mostenite genetic, relative, trecatoare, imprevizibile, efemere si limitate ale perceptiei celor cinci simturi, prin elevarea perceptiei Legii firesti a logicii umanist-materialiste prin metamorfoza (re)nasterii din nou din apa si Duh, a perceptiei vechi, evoluând constiinta spre o noua paradigma spirituala, prin credinta în Cuvântul lui Dumnezeu întrupat în Fiul Sau, Hristos.
  Doar în Hristos S-a manifestat adevarata iubire a lui Dumnezeu, iar cine pretinde ca iubeste ramâne în iubirea lui Hristos.
  „Cine zice ca ramâne în El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus.” – 1Ioan 2: 6 –
  Personal consider, ca o femeie ar trebui sa-si aleaga partenerul analizându-i si raportându-i viata si comportamentul lui, la viata si relatia avuta de Hristos cu femeile, inclusiv cu Maria, mama Sa biologica.
  Un Weekend sublim ! Pace si iubire eterna în Suflet, draga Ane !

  • Ai dreptul sa te îndoiești despre știința mea în ale sentimentelor. Fiecare chip, este azi diferit, fiindcă astăzi nu este ieri, prin urmare numai în noi găsim identitatea. Lucrurile sunt separate în viata si se opresc diferit pentru fiecare dintre noi. Dacă suntem miopi, lumea e o ceata continua.
   Sa-ti fie iubirea senina,Iosif!

 5. Poate ca „in grădinile secrete ale inimii visele trăiesc pentru totdeauna”, doar ca fara sa vrei iți dorești la un moment dat ca visele tale sa nu mai aibă o astfel de „nemurire”. Iți doresti sa te bucuri de ele la lumină, nu neapărat pentru a le arata lumii, doar pentru a te simți întreg, chiar dacă asta nu e pentru totdeauna. Ca toți ne dorim ca iubirea aceea unica, cea care te face sa vibrezi ca o vioara în mâini iscusite, sa dureze o vesnicie, e adevărat, dar la fel de adevărat este ca fara soare și lumina, o floare, oricât de bine ai ingriji-o, în cele din urma se ofilește și moare.
  Personal, nu știu dacă a alege doar sa visezi la iubire e o opțiune, dar viața are legile ei, doar de ea stiute, și uneori drumul pe care o apucam este unul cu sens unic și visul e tot ce ramane

 6. Iosif Strasbourg said:

  Înca de la facerea primului om rational-sentimental „Adam & Eva”,aceasta magnifica, paradoxala si necunoscuta dualitate (barbat-femeie), manifestare fizica a Iubirii Divine, pentru care a fost creat cerul si pamântul, omul, prin ignoranta si nerespectarea Legii date de Creatorul sau, a intrat sub incidenta pedepsei propriei neascultari, pierzând-usi originea si identitatea cereasca a perfectiunii absolute, fericite si atemporale, ‘dezgolit’ de slava Tatalui Creator, alunecând pe panta regresului anatomic spatio-temporal, direct proportional cu dezvoltarea intelectului si al dezvoltarii tehnologice.
  Cu cât oamenii s-au înmultit si au ocupat toate zonele locuibile de pe Terra, cu atât divergentele, ura, rautatea, luptele, asupririle, sclavia, nedreptatea, furturile, razboaiele, crimele, decadenta, urâciunile, imoralitatea, rasismul, egoismul si multe alte rele, au condus spre diviziunea societatii umane planetare, omul, lipsit de IUBIRE si valorile EI, ajungând sa se autodistruga prin propria inteligenta lipsita de ÎNTELEPCIUNE.
  „Eva” are nevoie de IUBIREA NOULUI „ADAM”, HRISTOS, pentru a cunoaste cu adevarat fericirea autentica, eterna, iar daca o va obtine doar la (vechiul Adam) va ramâne mereu dezamagita si cu un gust amar în asteptarile-i firesti. 🙂

  O seara minunata, draga Ane !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: