O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

arta veche 6

Se pare ca pasiunea m-a învins, și uite ca am revenit cu o noua postare de arta universala,veche. Numele artistului este scris pe pictura,cu mici excepții.

1725, by Jean RancAuguste Toulmouche (1829-1890)Pimen Nikitich Orlov (1812-1865)Franz Xaver WinterhalterCARL DUXA (AUSTRIACĂ, 1871-1937) 1Ador picturile expresive, bazate în special pe culoare, deoarece atunci când le privesc trezesc sentimente de euforie, admir deopotrivă portretele, tablourile care înfățișează peisajele din natură, în care artiștii și-au pus un strop de suflet.

Olof Johan Södermark (1790-1840)

Ne plac nuanțele calde și divine……ne încălzesc sufletul….uitam de lumea exterioara ..uitam de noi … iubim… ce poate fii mai frumos??

 Primim înapoi ceea ce oamenii ne iau. Cerul ne copleșește sufletul cu frumusețe., care se ascunde în fiecare dintre noi, și care, dorește sa iasă la suprafață, prin creativitate într-un anumit domeniu, prin manifestarea ideilor.

Portrait of Comtesse de Cérès by Louise Élisabeth Vigée Le Brun 1784.Anne, Queen of Great Britain 1705Thomas Hudson (1701–1779)f Alexander Roslin 3Frederic Soulacroix, (c. 1860)Amoret in the Garden of Adonis (1887) by John Dickson Batten.Conrad Kieselemile-vernon4Francois Boucher 6ean-Marc Nattier (1685 - 1766) femile-vernon011tumblr_n36iq4jGyd1ss0l6co1_500John Thomas Peele (1822-1897)François Boucher, 1767

…. nu-ti pot trimite nici o singura floare
din belșugul acestei primăveri
nici un singur licar de aur
din norii de-acolo, împurpurați de lumini…
deschide-ti larg ușile si privește afară!
din propria ta gradina în floare
culege-ti doar miresmate aduceri aminte
de flori pieritoare…. “Grădinarul” 1913, Rabindranath Tagor

tumblr_oukjee7J3v1ro4v2no2_r1_500

 

 

Comments on: "arta veche 6" (12)

  1. Ai creat o atmosfera superba, completata in mod ingenios de piesa aleasa! Multumiri!

  2. Iosif Strasbourg said:

    Tablouri de vis, pictate de artisti îndragostiti de Paradis,De-o vreme când în lume totul era iubire,pace, armonie.Când primul om a adormit, apoi, când s-a trezit din vis,În piept simti un gol bizar, visul era femeia sa, o bucurie
    O saptamâna binecuvântata cu iubire, pace, lumina si armonie, în Sufletul tau frumos, asemeni tablourilor prezentate.

    • Mulțumesc pentru apreciere, pentru ca mereu omagiezi femeia. Nu știu cine ești, dar răsucești frumos cuvintele. 🙂
      O săptămâna plăcută.

      • Iosif Strasbourg said:

        Merci de compliment, draga Ane ! Ma faci sa rosesc si sa ma simt rasfatat ! Nu e meritul meu, crede-ma ! Sunt un om simplu, obisnuit, fara pretentii sofisticate, noncomformist, încapatânat si rebel, care iubeste sincer si cu pasiune VIATA la superlativ si tot ce a creat Dumnezeu pentru a încânta sufletele si bucura inimile oamenilor, creati de El dupa chipul si asemanarea Sa.
        Un cercetator si cautator de „comori” eterne izvorâte din IUBIRE neconditionata, sacrificatoare, fara prejudecati, un iubitor de ADEVAR ABSOLUT, un perfectionist imperfect, care încearca sa se desprinda de pamânt, sa se elibereze total de legaturile sistemului relativismului acestui sfârsit de veac al perceptiei limitate de cele cinci simturi primare, un visator cu ‘capul în nori’ si picioarele (înca) pe pamânt…
        Iubirea si pasiunea pentru „femei” o am înscrisa în gene,asa cum si voi femeile o aveti pentru barbati, însa exista o altfel de IUBIRE (incontrolabila si inconturnabila) care ma determina si ma inspira sa comentez pe blogurile pe care sunt acceptat, iar aceasta IUBIRE cred si sper ca ai remarcat-o si tu, si este Cuvântul lui Dumnezeu.
        Esti o autentica Lady !

        • Îmi place normalitatea, deși e relativa, fiecare trebuie sa o simtă, altfel „batem câmpii” „Nu-mi place nebunia nebunului; îmi place nebunia sănătosului” Zile de primăvară frumoase!

  3. Ma bucur ca pasiunea a invins. :)))
    Cu toti ii datoram recunostinta.

  4. Foarte vii și frumoase culorile cu care ne-ai răsfățat astăzi! Și o expresivitate impresionantă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: