O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

vals

Trăim într-o lume urâtă, nu, numai în România, pe glob. Aflăm cu stupoare tot felul de întâmplări inumane.  Am citi într-o carte cu mulți ani în urmă, că v-a veni o zi în care nimeni nu v-a mai asculta de nimeni, un fel de Babilon. Ideea, cred că e depășită. 

Sentimentele umane le găsim în muzică și artă, în ele găsim noblețe și bucurie, prin ele transmitem emoție. Ne bucurăm de frumusețea copleșitoare a naturii, minunea aparține tuturor. Stim să o prețuim?! 

Marile scrieri dintotdeauna au avut darul ceresc de a alina durerile omenești, de a aduce omului razele luminilor din viață, să plămădească și să înalțe spre ceruri divinul și eternul sens al dragostei. Horvat Dezideriu

Puțină relaxare…

Et si tu n’existais pas Joe Dassin, printre cele mai frumoase melodii de dragoste.

Dacă tu n-ai exista,/ La ce bun să exist eu./ Să mă târăsc într-o lume fără tine/ Fără speranţe, fără regrete./ Dacă tu n-ai exista,/ Aş încerca să inventez iubirea,/Ca un pictor din ale cărui degete/ Se nasc culorile zilei/….. Dacă tu n-ai exista,/ Spune-mi, cum să exist eu./ M-aş putea preface că exist/ Dar nu aş fi aievea./ Dacă tu n-ai exista,/ Cred c-aş fi descoperit /Secretul vieţii, misterul ei,/ Numai pentru a te crea/ Numai pentru a te privi.

Artistul spaniol Vicente Romero Redondo 4

Invitație la vals, Mihail Drumeș

După un timp, s-a furişat pe poarta inimilor noastre fiinţa unui vals făcut numai din farmec şi nostalgie. În orice caz numai dragostea şi creaţia fac viaţa vrednică de a fi traită şi, totodată, de a fi părăsită fără regret –

Într-adevăr, era o minune cântecul, o minune Mihaela, o minune întâmplarea care mi-o aruncase în brațe, o minune dragostea, și viața-o minune! Nu știu dacă în clipa aceea mai exista ceva pe lume care să nu fie tot o minune. 

Valsul emană dor, dorinţă şi tandreţe.

Oleg Kalaitanov (Rusia, 1969) 6Oleg Kalaitanov (Rusia, 1969) 3Ultimul vals trebuie să fie pentru totdeauna.

Oleg Kalaitanov (Rusia, 1969) 4Artist,Oleg Kalaitanov (Rusia, 1969)

Am fost tineri și am crezut în ceruri…
Am crezut că mă pot întoarce în timp
Și am inventat lumina lunii
Unde am cântat amândoi ca înainte*
A fost timpul florilor

Comments on: "vals" (16)

 1. Tocmai de aia avem nevoie fiecare de un colţişor al nostru în care să respirăm prin muzică, culoare sau cuvânt, departe de lumea asta prea crudă în care trăim. Excelentă postare, te felicit, Ane!

  • O deconectare de la realitate, cred ca e cel mai eficient refugiu.
   Mulțumesc foarte mult pentru apreciere, Potecuță! 🌹

 2. Trebuie un astfel de refugiu, ca sa opresti mania din a te stapani. Am clocotit ca un vulcan, iti multumesc pentru acest strop de racoare.

  • Am simțit nevoia să mă deconectez din realitate, uneori, vrei să te minți.
   Mă bucur că te-ai răcorit puțin.😘

 3. Iosif Greblea said:

  Din ce în ce mai frecvent, omul rational-sentimental original, natural, contemporan, simte nevoia de refugiu din realitatea dimensiunilor obiective 3D din ce în ce mai greu de suportat fizic, sufleteste si spiritual, iar artele frumoase fiind accesibile pe ‘net, majoritatea îsi gaseste refugiul în aceasta pseudodimensiune,2D înselându-se si amagindu-se o clipa scriind, citind, ascultând si/sau vizionând imagini virtuale, aparente desavârsite, însa marea depresie se manifesta la iesirea din aceste clipe magice de vis, la confruntarea cu realitatea obiectiv-pragmatica, care este din ce în ce mai sumbra pentru majoritatea populatiei Terrei.
  Întrebarea, care probabil putini dintre cei ce traiesc acest vis virtual frumos si-o pun, este; ce se vor face când aceste false amagiri o sa dispara brusc si definitiv asa cum au aparut si odata cu ele si sutele, miile de relatii de prietenie virtuala falsa, efemera, halucinanta, înselatoare ?
  Nu mi-as dori sa traiesc real aceste evenimente, care, se pot produce la un simplu clic, al celor care se afla la „butoanele” acestui „sistem” al… „Ultimului Imperiu”
  Un sfârsit de saptamâna plin de liniste, pace, bucurie si iubire Divina, draga Ane !

  • Acest vis virtual frumos este de moment, un mod de a trece peste o situație delicată, te încarci și mergi mai departe. Un schimb de creații virtuale, pe care le gustă doar cei care mai au sentimente umane. (fiindcă nu trăiești în România,nu cunoști dramele prin care trec persoane(copii) nevinovate)
   O zi plăcută!

 4. Dacă există vreo formă muzicală care să fie expresia directă a senzualităţii, frumuseții și romantismului, aceasta este valsul… Este arta ce emană dor, dorinţă şi tandreţe. 🙂

  Mulțumim pentru postare! Seară plină cu iubire!

 5. Très joli ton billet accompagné de belles compositions. Bon week-end

 6. Viața trebuie trăită în ritm de vals, doar așa poți simți pe îndelete plutirea și chiar zborul, iubirea și chiar amorul. E dansul perfect pentru sentimentele cele mai plăcute și visele cele mai ascunse. Duminică excelentă, Ane!

 7. Mulțumesc Ane… O fi și cum zice Iosif, refugiul acesta în pseudodimensiune este iluzoriu, da…Realitatea te așteaptă cu colții rânjiți la ieșirea din bula ta de liniște… Dar ce te-ai face totuși fără ea? Aici este frumosul, binele, bunătatea, aici dansezi cu îngerii. Și dacă aerul este otrăvitor, ce faci? nu-ți pui masca de oxigen? Azi am avut o zi cumplit de urâtă. Și mă gândeam încă de atunci la acest moment purificator, care este ca un duș al sufletului. Ascult Joe Dassin, Hélène Ségara, Lara Fabian și (măcar acum) îmi e bine…

  • Toți trecem prin momente mai puțin plăcute. Important e să trecem peste ele, în așa fel încât să nu rămânem cu cicatrici. Mă bucur te-ai purificat prin muzică.
   Un copil a întrebat mama: unde este tata? – mama: vindecă răniți prin spitale cu muzica lui.
   – Muzica vindecă răni?
   – Da! muzica vindecă rănile! I-a răspuns mama cu convingere.
   Depun eforturi pentru a crea un sentiment de dragoste, poezie şi muzică în postările mele. Încerc să le surprind în toată arta,simplu. Am să postez ceea ce atinge inima mea, prin degetele mele.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: