O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

LA DUMNEZEU AJUNGI NUMAI PRIN POARTA PE CARE SCRIE „IUBIRE”.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 1190703_1000.jpg

Permite sufletului să se deschidă atunci când are o poveste de spus. Ascundem durerea, de teamă, să nu doară grav, ireparabil. Această pictură are probabil o poveste, m-a impresionat prin simplitatea ei; Iubirea și Tristețea. Imaginea reprezintă o femeia tânără, sprijinită de copil, cea mai frumoasă bijuterie; rodul dragostei. Este un copil al unui vis.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este dscn97161.jpg

 Ne-a fost dat să avem, doar o singură inima, cealaltă inima a fost dată altcuiva, pentru a o găsi noi. De aceea dacă crezi, că nu ai putea fi un dar, nu intra în inima altcuiva. 

Ultimele trei postări au avut surse de inspirație... Iubirea reală, uneori, se termină cu regrete duse până la extreme. Rațiunea, ne împiedică să fim așa cum ar vrea inima. Tristețea, ultima postare o găsim frecvent și în zilele noastre. În mondenitate, sub altă formă,mult mai urâtă și tristă. E posibil sa o iubești pe „the one, the only one” dar sa faci un copil cu alta?!

Se spune că am intrat în secolul omului educat! 

 

Comments on: "viața nu e întotdeauna logică " (21)

 1. A republicat asta pe Cronopedia.

 2. Şi ce împlinire atunci când găsim acea inimă pereche…!
  Să ai o seară bună, Ane!

  • De multe ori se întâmplă să o găsești la timpul nepotrivit. Sunt și cazuri fericite, mai rare❗
   O seară frumoasă!

 3. Belles peintures et vidéo. Bonne soirée

 4. Frumos!Iubirea se poate manifesta doar prin daruire. Poti face un bebe! Este un lucru simplu, il stie oricine. Dar nu poti scrie o poveste! Cu cat e mai mare iubirea, timpul si spatiul tinde sa se extinda, crescand astfel volumul si calitatea celor ce se daruiesc reciproc, anuland astfel distanta. Din pacate intre oameni nu exista daruire totala, in sensul in care unul sa se adauge palpabil celuilalt. Exista doar un fel de schimb, bucuria fiind completa doar atunci cand celalalt intoarce darul inapoi sursei. Poti intra in inima celuilalt. Poti. Ideea este sa si ramai, adica sa fii dar. Atunci ai atins sursa. Cerul. Nu ai adus cu siguranta mangaiere eului, care tinde sa vrea ceea ce cunoaste el cel mai bine, intalnirea in exteriorul manifest, insa ai repus energia in fluxul ei normal, neintrerupt. De aceea sunt rare, (insa niciodata prea tarzii, deoarece se recunosc), intalnirile marete. Este adevarat ca nu au finalitate. Plusul nu poate sta langa…un plus. La fel si minusul. In lumea aceasta contrariile se atrag pentru a se realiza…Buuumul! Sunt rare sursele de iubire reala si de obicei sunt in isihie.

  • Eu am dus povestea la extremă (adică o femeie sedusă și abandonată) asta am simțit, văzut, tristețe și iubire. Nu știu care a fost ideea pictorului. Eu am făcut o povestea legată și de realitatea, în care cu drag trăim.
   Să fi darul altuia, trebuie să găsești acea inimă, ”darul” acel schimb de bucurie cum spui. Iubind-ul lai luat în sufletul tău, pentru totdeauna!?
   Realitatea e cu totul alta, prea multă libertate sexuală,o libertate fără precedent, fantasme care au la bază consumului de imagini erotice și nu numai, distruge si cel mai frumos ”dar” indiferent cine l-a primit. S-a renunțat la mitul simplității și al bunului simț.
   Altfel,sunt sigură că au fost și că sunt iubirii adevărate, care au rămas Forever Love!

   • Omul in criza consuma ceea ce a declansat criza. Dependenta de droguri si pornografie ascunde in subzistent o neacordare, o cadere brusca, o pierdere de incredere in sine insasi. Traume si caderi, abuzuri si umilinte. Darul iubirii este insasi tatal care se oglindeste in expresia chipului femeii sale( daca chipul femeii este linistit barbatul si-a atins scopul sau, daca chipul este trist, barbatul este sub nivelul femeii sale, chiar daca el, barbatul, nu apare in pictura). Copilul este puntea experientei lor. Da, asa cum spui tu, tristetea ne marcheaza viata si tot ea este cea care afunda fiinta in detrimentul bucuriei. Simplitate si bun simt? Ai dreptate. Destul de rar. Am intalnit oameni in robe lipsiti de acest dar al simplitatii si am intalnit mireni de o acuratete deosebita. Cat despre iubirile adevarate… Mie imi place sa privesc cuplurile. Felul de a se comporta unul cu celalalt este romanul vietii lor. Cat despre tablou, da, tristete si iubire. Viata.

    • Fiecare suflet are perechea lui. Daca o afli se întâmpla minunea.
     Mi-am amintit, că am citi la tine pe blog, cu ceva timp în urmă ”o fată mi-a făcut un copil” e o aventură, o iubire sau o întâmplare.

 5. M-a mișcat și pe mine pictura ce reprezintă Iubire și Tristețe. Mulțumiri, Ane!

 6. Bună dimineața, ane!

  Îmi plac frazele:
  ”Permite sufletului să se deschidă atunci când are o poveste de spus.”
  Și..
  ”Dacă crezi, că nu ai putea fi un dar, nu intra în inima altcuiva.”

  Două adevăruri pe care ar trebui să le ținem minte când viața e atât de ilogică! 🙂

  Mulțumim pentru această postare frumoasă!

  Să ai o dimineață frumoasă și ziua de vineri să-ți dăruiască multă iubire,
  căci cel mai frumos dar în această perioadă este iubirea!

 7. Bună să-ți fie inima!🙂
  Ei, trăim în secolul vitezei, ne mulțumim cu jumătăți de măsură.
  Mulțumesc Aurelia, la fel îți doresc și eu o zi frumoasă cu iubire și bucurii! 🤗

 8. VIAȚA este așa cum și-o face OMUL !!! 🙂 🙂 🙂

  Weekend plăcut ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

 9. Mulțumesc pentru colind și comentariu, Alioșa!
  „Viaţa este o ciudată comedie care amestecă împreună şi dureri şi bucurii, punând lacrimi lângă zâmbet, punând zâmbet lângă plâns” Macedonski

 10. Iosif Greblea said:

  Omul primordial, în general, este o fiinta rational-sentimentala paradoxala, creata de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Sa, iar cine crede aceasta, va cauta zi de zi sa se cunoasca pe sine, pentru a-si cunoaste Adevaratul Tata, ceea ce nu este posibil decât raportându-si zilnic viata la Fiul omului, Hristos, Întâiul nascut din nou, din apa si Duh, în carte S-a reflectat – în trup fizic – plinatatea dragostei Tatalui, în toata frumusetea si splendoarea paradoxala, minunata, magnifica, magica, iar EL este singurul reper, „Punct” de trecere de la viata legilor injuste omenesti, înselatoare, programata, de falsitate, ipocrizie,si prefacatoria celor care conduc lumea prin asuprire si despotism, profitând de timpul acordat de Dumnezeu, fiecarui om nascut pe Terra pentru a trai în adevar, absolut, atemporal,(AAAE) eliberati de legile omenesti, elevati de cea mai înalta lege universala, legea Duhului de Viata în Hristos Isus.
  Atât barbatul cât si femeia, pe parcursul (evolutiei…!?) si-au pierdut capacitatea speciala, darul (harul) de a comunica în adevaratul sens al Cuvântului, fiecare având retineri, mai mici sau mai mari în a se comporta 100% natural, deschis, sincer, asumat, fara frica, cu responsabilitate fatza de cei dragi si fatza de semeni, în general.
  Iubirea femeii fatza de barbat (în general) tine pâna la aparitia primului copil în cuplu, iar – mai ales daca este de gen masculin – dragostea ei fata de partener se va atenua, orientându-si cea mai mare parte a inimii spre pruncul nou nascut, ceea ce barbatul va resimti, chiar daca nu va recunoste acest lucru niciodata.
  Un sfârsit de saptamâna binecuvântat, draga Ane !

  • Opinia mea e că indiferent de ce, cum, cine si pentru ce, iubirea e iubire; pentru copil e una, pentru bărbat alta, pentru mama alta,….
   Pe copil îl iubesc și se bucură împreună.
   Nu ajung blogurile lumii sa epuizam subiectul abordat de tine. La începutul creației a fost verbul (a fi)
   Weekend senin și iubire nemărginită!

 11. Oazapentrufluturi said:

  Un spectacol de culoare pe blogul tău.Mă regăsesc în cele spuse de tine în acest articol.Aştept timpul să lege ce lumea a dezlegat.Inima păstrează acea mare iubire chiar de e departe! Se spune că 2 suflete pe veci predestinate se găsesc indiferent de împrejurări.

 12. O iubire profunda si sincera trebuie traita!
  Iți doresc fericire, multă fericire!
  Îți mulțumesc pentru comentariu. Bine ai venit! 💖

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: