Muzica ar trebui să stingă focul din suflet. Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Și dacă talentul tău este cât un bob, faceți minuni cu el.
Artistul, Raymond Poulet s-a inspirat din lucrările lui Braque, Picasso și Nicolas de Stael. Muzica, auzită mereu în studioul artistului, devine ritmul fiecărei imagini. Și există și o lumină magică, raze ale soarelui și reflectările lunii, care adaugă eleganță compoziției fiecărui tablou.


Nimeni nu va nega că geniile sunt oameni care sunt capabili să traducă în limbajul uman, în acest caz muzical, doar o mică particulă a geniului infinit al universului, deoarece este imposibil de înțeles cum creierul uman poate crea o astfel de muzică. ♪ ♫ ♪♪ ♫ ♪♪
Muzica lui Donizetti este frumoasă, magnifică, uimitoare!
V. Bellini
Muzica este aritmetica sunetelor, aşa cum optica este geometria luminii. Claude Debussy
„Donizetti a absorbit toate bucuriile și întristările, grijile și grijile, toate aspirațiile oamenilor obișnuiți pentru dragoste și frumusețe și apoi le-a exprimat în melodii frumoase care încă trăiesc în inimile oamenilor.”


Donizetti este un compozitor cu mare talent melodic, un sincer liric, un strălucit maestru al scrierii vocale și un excelent cunoscător a intrat în fondul de aur al literaturii de operă italiană. Numele autorului „Lucia di Lammermoor”, „Poțiune de dragoste”, „Don Pasquale”.
Muzica este inteligența întrupată în sunete frumoase. IS Turgenev
„Scopul muzicii este de a atinge inimile.”

Chopin, ești ca o mare de lacrimi plângătoare,
vârtej, viraje și jocuri peste un val de
fluturi de aer, libelule rapide.
Vis, dragoste, farmec, calm, calm …
Marcel Proust.
Iubesc fiinţele care au o inimă ca şi a noastră, care sunt făcute din speranţe şi iluzii, care au tresăriri de bucurie şi orele lor de melancolie, care plâng fără să urle şi suferă cu o amărăciune interiorizată. Giacomo Puccini
„(…) Cînd mi-am întors spre tine chipul
văzui doar un schelet ce-l lustruia
nisipul.
O, draga mea, iubita mea,
femeia mea,
bine-ai venit dintotdeauna.
Ți-am sărutat arcada, sternul,
osul suav ce-mpodobește mîna,
scheletul clipei străbătînd eternul…” Nichita Stănescu

Niccolò Paganini (1782–1840). Italian violinist, violonist, chitarist, și compozitor.
”Dumnezeu dă daruri şi unii chiar le multiplică… Cred că sunt unul dintre ei!”
”…Aşa cum sunt, toată viaţa am avut grijă să nu fac rău nimănui.” Paganini
Comments on: "balsamul rănilor mentale" (5)
A republicat asta pe Cronopedia.
Nu sunt un fan al muzicii clasice, cu atât mai putin al operetelor, însa iubesc exprimarea si manifestarile culturale din toate domeniile cultural-artistice, deoarece toti creatorii de arta si cultura autentica de geniu, au exprimat si exprima si azi, prin creatiile oferite noua consumatorilor, vise, gânduri, idei, perceprii, sentimente si trairi culese adeseori de la extremele dintre viata si moarte, sacrificând cu drag din timpul vietii lor cu inima deschisa, tainele adânci ale propriilor experiente împartasite su semenii în calatoria prin aceasta dimensiune 3D, pentru care toti consumatorii ar trebui sa le fim recunoscatori si mai ales lui Dumnezeu pentru ca i-a înzestrat cu har deosebit, din dragostea Lui fata de toti oamenii, spre bucuria si delectarea noastra a tuturor.
Fii binecuvântata etern, pentru toate darurile culturale virtuale, cu care ne îmbogatesti cunostintele generale, draga Ane.
Se spune că, printre alte arte, muzica redă cel mai real ”viața sufletului”,sentimente, emoții. Ne cucerește prin frumusețe!
Mulțumesc mult, pentru comentariu. Iosif!
Multumesc si eu pentru toate, „Balsamurile ranilor mentale”, de suflet si spirituale, draga Ane ! Binecuvântari eterne, perene !
Cu drag!
O zi plăcută!