

În fiecare
dimineață,
când mă trezesc, simt plăcerea supremă: să fiu eu.
Calea sunt eu. Și călătorul tot eu.

Toamna îmi va
decora pasul cu frunze aurii…. și cu umbra zâmbetului… într-o zi. Vocabularul culorilor este inepuizabil, iar vocea sentimentală este absolută și pură, ca tăcerea.


Parfum… Pe frunze – un câmp de lumină strălucește purpuriu. Un fior special al sufletului – Exces de frumusețe.


Macul parfumat – Vincent Van Gogh

Există artiști a căror viață pare a fi întruchiparea viselor lor. Uitându-ne la pânzele lor. Îmi place pictura franceză, (impresioniștii) îmi plac artiști francezi, îmi place cei care au trăit, au studiat pictura și au pictat în Franța și nu numai. Am un respect profund pentru ei, pentru creativitatea lor, mă educă, mă luminează și îmbunătățește starea mea de spirit … frumusețea picturilor este uimitoare. Am ales din picturile mele, o să continui să postez impresionism, pentru a nu le pierde. Sper să vă bucurați de ele, cei care iubiți arta.




Comments on: "impresionism" (17)
Renașterea este o perioadă a erei moderne asociată cu redescoperirea literaturii, filosofiei și științelor antichității, care a început cu Renașterea italiană. Într-adevăr, Renașterea este opera, la Florența (Italia), a artiștilor care își pot exprima în mod liber arta acolo: o pre-Renaștere a avut loc în mai multe orașe italiene din secolele XIII și XIV (Duecento și Trecento). Renașterea este exprimată în secolul al XV-lea în majoritatea Italiei, Spaniei, Flandrei și Germaniei, sub forma a ceea ce se numește Prima Renaștere (Quattrocento); astfel în Flandra, dintre cei patru primitivi flamani (Jan Van Eyck, Hans Memling, Jheronimus Bosch, Brueghel Den Oude), primii doi au trăit în secolul al XV-lea. Renașterea se referă la întreaga Europă din secolul al XVI-lea (Cinquecento).
Vorbim despre Renașterea artistică în sensul că operele acestei perioade nu mai erau inspirate din Evul Mediu, ci de arta greco-romană.
Renașterea a fost însoțită de un set de reforme religioase.
Astept cu drag si multa nerabdare,
Renasterea si pacea-ntre popoare.
Iar dac-ar fi sa ne întoarcem înapoi,
Ma-ntreb, cât ar costa un „car cu boi” ?
O zi binecuvântata, colorata, aromata, minunata, impresionanta, draga Ane !
Renașterea a avut loc între 1300 și 1700. Eu am postat impresionism, perioada cuprinsă între 1867-1886. Cea mai frumoasă perioada din punct de vede artistic. Renașterea da, este perioada de înflorire a artei cu pictori faimoși.
”Car cu boi” impresionism, s-a vândut in anul 2010 cu suma de155.000 de euro
Mulțumesc pentru comentariu si mesaj, Iosif!
Seară plăcută.
Câte care cu boi, reale, obiective si adevarate,
ar putea fi cu aceasta suma cumparte ?
Iar daca Nicolae Grigorescu ar rveni din moarte,
si-ar mai putea recupera lucrarile adevarate… ?
De unde sa le cumperi.Unul a fost și ăla e vândut❗☺
Cuvinte, culoare si ritm…Ce poate fi mai frumos, mai emoționant! Mult succes pe calea ta!
Mulțumesc mult, Magda! Toți avem o cale de parcurs, trecem peste eșecuri, ne continuăm drumul. Succes îți doresc și eu! 💖
Frumoase toate, culori calde, o plăcere să le priveşti!
Artistic și cu măiestrie realizate.
Mulțumesc pentru comentariu, Potecuță!
“Calea sunt eu. Si calatorul tot eu.” Exceptional!
Mulțumesc mult!
In lipsa unui catalog cu toate lucrarile lui Grigorescu, nici nu se cunoaste cu exactitate numarul „Carelor cu boi” pe care acest artist le-a realizat. Tehnicile artistice sunt si ele divrese, atat schite in creion, cat si desene complexe in carbune si penita, dar, mai ales, picturi in ulei, pe lemn sau pe panza. In ultimii ani, picturi cu aceasta tematica au aparut cu regularitate in salile de licitatii din Romania si din strainatate, cu un ritm de minim 1 pe luna la un moment dat. Recordul international al celui mai cunoscut pictor roman este reprezentat de un car cu boi vandut la Bonhams in 2011. Cel mai scump tablou tematic este „Intoarcerea de la targ” vandut la Artmark, in Bucuresti, cu 210.000 de euro. Un alt tablou de Grigorescu care contine un car cu boi, dar are o compozitie mai complexa, este „Carciuma la Rucar” si s-a vandut in licitatii cu 230.000 de euro. Curentul artistic reprezentativ pentru carele cu boi ale lui Nicolae Grigorescu este impresionismul, iar din punct de vedere cultural ele se incadreaza in directia samanatorista lansata de bunul sau prieten Alexandru Vlahuta. Acesta a fost si proprietarul lucrarii „Carciuma la Rucar”, citata mai sus.
Proprietari tablourilor au câștigat sume fabuloase. In general marii artiști au murit săraci.
Mulțumesc penru informații și comentariu.
O zi frumoasă!
Parfumul vizual de pe această pagină mă încălzește și revigorează ca o poțiune magică. Mulțumesc frumos, Ane!
Cu tot dragul. Mă bucură de fiecare dată comentariul tău!
Să-ți fie ziua magică, Petru!
Si mie imi plac impresionistii – minunate lucrari, renascentistii sunt extraordinari, dar cred ca suprarealismul imi place cel mai mult. Oricum ar fi, sunt artisti fantastici acestia, iar Van Gogh… cu totul special.
Sunt de apreciat toți artiști valoroși, cei care ne-au lăsat adevărate capodopere, și care ne bucură sufletul și privirea. Suprarealismul îmi place, este fantastic, am câteva salvate, poate într-o zi o să postez una. Dar m a cucerit „arta romantică” realismul.
Stiu că ești o admiratoare a artei. Mulțumesc, pentru plăcerea de a intra pe pagina mea și lași un comentariu.
O zi splendidă, Sylvi!
A republicat asta pe Cronopedia.