O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Vacanță în Egipt

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 20211016_110257.jpg
Egipt, Hurgada

Am fost plecată în vacanță, după doi ani am reușit să plec în mijlocul valului 4 al pandemiei, cu gândul că la întoarcere nu voi mai găsi virusul în stare activă.😮 Nu a fost să fie, prin urmare întoarsă acasă mi-am reluat viața, de unde o lăsasem.

Am fost în Egipt (Hurgada, zece zile, la resort n-am făcut excursii, nu am riscat nimic) acolo era liniște, nu purta nimeni mască, n- am auzit cuvântul virus, delta, Covid-19. În schimb treci prin ”N” filtre, numai sub limbă nu te caută.

In esență a fost relaxare, toate bune, soare, (35 grade) apă Mării Roșii era bună pentru înot, mâncare la alegere, fructe, Prăjituri 😂 Nu te lăsa cumpărat de ei prin tot felul de favoruri, care nu au valoare.

Populația Egiptului este de 92 de milioane de locuitori, Cairo 25 milioane de locuitori. Cu toate acestea la ei nu e stare de urgență. Erau vaccinați toți din resort.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 20211019_131600.jpg
Hotelurile sunt pline de turiști, am încercat să fac pozele dimineața.

Poate faraonii lor îi supraveghează

 Tutankhamon (n. 1341 î.Hr. – d. 1323 î.Hr.) a fost un faraon din dinastia a 18-a, conducătorul Egiptului între anii 1332 î.Hr.1323 î.Hr, urcând pe tron la 9 an dinastia a 18-a, numită și Epoca de aur a faraonilor. A murit la vărsta de 18 ani, ucis se presupune de sotia sa.

Ankh este o hieroglifă egipteană, simbol a vieții eterne. Faraonii primeau o amuletă sub formă de ankh la naștere.

Ankh-ul a fost pentru vechii egipteni simbolul Vieții Veșnice (simbolul hieroglific actual).

Așa arată ”Crucea Vieții”  se află pe peretele hotelurilor.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este dsc01434.jpg
”Crucea vieții”

Revin la ale noastre.

Ieri am fost la Mall era cam pustiu… am trecut și pe la Lidl era full, om lângă om, atunci mă întreb care-I logica, că la Mall e nevoie de certificat verde și acolo unde oamenii se înghesuie intri fără nici o restricție, nu te întreabă nimeni nimic, nici temperatura, vai, nu mai e importantă.

Dar oare oamenii care iau decizii în lume, sunt normali!

Și iată ce spunea
 Dostoievski: „Dragostea celor puternici pentru cei slabi este uneori incomparabil mai puternică și mai dureroasă decât dragostea de caractere egale, pentru că îți asumi fără să vrei responsabilitatea pentru prietenul tău slab”

Responsabilitatea

Conștientizarea responsabilității cuiva pentru tot ceea ce se întâmplă în această Lume este cel mai mare pas al omului! Omul devine Dumnezeu atunci când își asumă întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă. ”Pentru că responsabilitatea este o parte integrantă a Iubirii.” Cel care și-a asumat responsabilitatea pentru punerea în aplicare și a ordonat ca acțiunile să fie duse la bun bun sfârșit este Câștigătorul bătăliei?! Când decidem să ne asumăm responsabilitatea, încetăm să pierdem timpul dând vina pe timp, pe oameni și circumstanțe, adică pe ceea ce nu are nimic de-a face cu problemele care sunt de urgență majoră. In ce lume am ajuns să trăim, de neimaginat!

Responsabilitatea universală este singura cale spre o lume a dreptății, armoniei și fericirii. Responsabilitatea este datoria sacră a fiecărei persoane față de sine, față de fiecare și față de Dumnezeu.

Ai supraviețuit și ai devenit mai deschis lumii prin trădare sau te-ai cutremurat de teama unei noi dureri?

„Am înțeles în cele din urmă de ce Domnul, în dragostea Sa, i-a făcut pe oameni responsabili unul pentru altul și i-a înzestrat cu virtutea speranței. Căci astfel toți oamenii au devenit mesageri ai unui singur Dumnezeu și în mâinile fiecărui om este mântuirea tuturor”.”
Antoine de Saint-Exupéry

Responsabilitatea fiecăruia va pune capăt pentru totdeauna răului de pe planetă?!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este dsc01396.jpg
Flori din Egipt, Hurgada

Comments on: "Vacanță în Egipt" (9)

 1. Aici se greșește. Mulți prieteni de-ai mei s-au „văitat” cam pe același ton: eu mă zbat, muncesc de dimineața până seara, și tot nu ajunge, mereu, ba nu-i una, ba trebuie alta… Și-atunci eu îi întreb: și dacă ai avea totul, bani fără număr, sănătate veșnică, ce-ai face? Rămân un pic descumpăniți: adică cum ce-aș face, mi-aș lua… apoi, când se mai gândesc puțin, ridică privirea la mine: E o capcană, nu? Este capcana paradisului, le răspund eu, cu care ne tot păcălesc preoții noștri. Ce-ai face, care ar fi viața ta dacă totul, dar totul, s-ar afla la picioarele tale, doar să întinzi mâna și să-l iei? Câtă vreme ai putea rezista într-o lume lineară, într-o lume fără contradicții?
  😉

  • Nu e vorba despre contradicții. Biserica nu te îndeamnă să stai cu mâna întinsă. E vorba de moralitate și conștiință. Am făcut referire la cei care nu-și asumă responsabilități. Se conjugă verbul ”a muri” la timpul prezent. A devenit o banalitate moartea.
   Indolență aș putea numi de partea ambelor părți.
   Cred că sunt protejați cei de culoare, mai rezistenți la boli și care probabil vor deveni majoritari. Asta spun și francezi. Rasa albă e prea sensibilă, delicată și cu pretenții.🙂Just.

 2. Beau reportage et belles photos. Bonne journée

 3. E greșit să lăsăm totul pe mâna lui Dumnezeu, iar noi să trăim doar la mila lui. Fără inițiativa proprie ajungem în stadiul animalelor, care depind într-adevăr de noi. Omul a ajuns să gândească și să beneficieze de gândirea celor care l-au precedat.

 4. Dragul meu, în esență am vorbit despre RESPONSABILITATE, conștientizarea responsabilității universale și a fiecăruia. Indirect am făcut aluzie la măsurile luate în pandemie. Nu citiți doar ce am accentuat, citiți mai multe fraze!😞

 5. A republicat asta pe Cronopedia.

 6. Super-articol! ❤ Mai vrem poze si impresii din excursie!!! 😀

 7. Mulțumesc, Marius!
  Mă mai gândesc 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: