M-am gândit să public sau să renunț la acest articol. Aseară am auzit inclusiv la TV. aberații, pe care le-am citit pe site-uri, că nu ai voie să spui mamă și tată, ci părinți, să nu mai fie sex feminin și masculin, copiii să pronunțe cuvântul Sfânta Maria, și alte bazaconii. Avem libertatea de a ne exprima convingerile, indiferent de religie, așa că am postat articolul.
După încoronare, Maria poate fi numită Regina Cerurilor. Acum, în cer, Maica Domnului stă la dreapta lui Dumnezeu și a Fiului Ei, mijlocind înaintea Lui pentru păcătoși.

În picturi, coroana nu este încă purtată pe capul Fecioarei Maria. Este încununată de Sfânta Treime. Maria este între Tatăl și Fiul, care o încununează cu o coroană, iar deasupra lor este un porumbel, Duhul Sfânt.



Rafael Santi. Marele artist italian al Renașterii . A trăit o viață scurtă, dar foarte rodnică și fericită. Rafael a fost un fan al artei antice și acest lucru i-a influențat opera. Raphael a studiat cu celebrul artist Perugino, iar celebrul Leonardo a avut o influență uriașă asupra operei sale. A pictat picturi pe teme religioase și multe portrete ale oamenilor vii, care încă încântă pe toți cei care le văd. Rafael a murit la vârsta de 37 de ani, în floarea vieții sale, iar pe mormântul său se află această inscripție „Aici se află Rafael de a cărui viață s-a temut marea natură să nu fie învinsă, iar după moartea lui s-a temut să nu moară.”



Am căutat şi caut. Căutând
M-am pomenit greşind. Din când în când
M-am pomenit din vina mea flămând
Şi m-am însîngerat în spinii
De pe cărările spre zările luminii. Am cautat Nicolae Labis
Este viața o rană care visează să fie vindecată?
Comments on: "artă religioasă" (3)
Nu e arta mai frumoasa,
decât pictura religioasa.
Cei mai geniali artisti,
au pictat îngeri si sfinti…
O magica si minunata saptamâna, binecuvântata cu bucurie, pace si Lumina Divina, draga Ane !
Renașterea italiană este cea mai cunoscută pentru realizările sale în pictura, arhitectură, sculptură, literatură, muzică, filozofie, știință. Leonardo da Vinci, Raffael si Michelangelo au fost geniile renașterii. Arta sacra pictată.
Seară cu bucurii și plină de frumos să ai de Sfântul Nicolae.
Asa s-ar parea, însa, personal consider ca în filozofie, stiinta, cultura si arta, „cineva” invisible, ascuns în umbra istoriei creatiei, limiteaza cunostinta, perceptia si constiinta omului muritor, determinând, controlând, falsificând, ascunzând, ocultând cu o stralucita malefica siretenie si inteligenta, Adevarul absolut, atemporal, eliberator, cautând, descoperind, vânând, cumparând si utilizând, Sufletele celor mai dotati si geniali oameni nascuti din femeie pe Terra, de la facerea lumii pâna azi, în scopul propriului „lor” avantaj !