O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

amalgam de sentimente

”Odată am ştiut să zbor, odată,
Dovadă n-am, dar îmi aduc aminte”
Adrian Popescu, Arsura

După doi ani de restricții și stat în casă, nu mai pot „zbura”, dar îmi amintesc că am știut, sper să-mi aduc aminte!

Sportul este o activitate umană importantă pentru minte și suflet. Chiar dacă nu-l practici e bine să-l privești, în perioada aceasta tulbure, rodul otrăvit al unei degradări spirituale cu toate consecințele unei pierderi, a iubirii pentru viață.

  Mi-a făcut plăcere să urmăresc patinajul artistic, Campionatele Europene de patinaj artistic, apoi a urmat tennis, Australian Open. 

Tenisul, mi-se pare sportul cel mai elegant, palpitant. E nevoie de foarte mult antrenament pentru a juca câteva ore, pe terenul de tenis. A fost o binefacere în această perioadă extreme de grea, urmărind tenis de mare clasă, fantastic!

Urmează Jocurile Olimpice de iarnă – Beijing, în China, perioada 4 – 20 Februarie. reprezintă unul dintre cele mai puternice simboluri pentru unitate în lume.

 Mâncarea va fi preparată și servită de catre roboți, am văzut imagini în premieră la TVR, postul de televiziune care o să transmită în direct de la Beijing, J.O. Oficialii chinezi l-au etichetat drept o „buclă închisă”. Oamenii din interior nu pot ieși, iar oamenii din afară nu pot intra. Peste 466.000 de teste efectuate 200 de cazuri pozitive, din care 16 sportivi.

Artistic – in seara aceasta începe Festivalul de muzică, San Remo, posibil să nu avem acces. 🎶

*************

Trandafiri sub fereastra deschisa – se închinau cu sfințenie.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este felicitari-vintage-trandafiri.jpg

Atunci când floarea nu este strivită, mireasma candorii răzbate până la capătul lumii.

Comments on: "amalgam de sentimente" (9)

 1. N-ar fi rău dacă blaturile și pariurile sportive, să fie tot sentimentale și așa să rămână !😄
  Seara frumoasă, Ane ! 😇

  • Cum ar fi dacă ar fi, sentimentale?! 🙂 Mai atractive poate, dar cu erori…
   Să ai o zi plăcută, Stef!

 2. Elveţia speră să ia multe medalii în China. Şi cum Federer a ratat Melbourne-ul, măcar aurul la curling să-l prindă. 🙂 Evident că speră şi la concursurile de ski, hokey, etc…

  • Curling deschide balul, Suedia este și ea o pretendentă la aurul olimpic, am citit. La sky ar trebui să câștige Elveția. O să vedem în direct J.O. Succes jucătorilor!

 3. Se poate spune că zborul omului e ca mersul pe bicicletă. Nu se uită niciodată și se poate practica acasă, doar să ai aparatura pe care o folosești la sală. Completată cu imaginația de care dispune fiecare. 🙂

 4. E drept ce spui, spațiul nu e suficient. Eu fac când am chef exerciții, fitness, nu suficient pe cât aș putea. comoditate.🙂
  Seară bună să ai, Petru!

 5. Astept si eu cu interes in special sa vad concursurile de sarituri cu schiurile, unul dintre sporturile mele favorite. Sa speram ca se vor putea desfasura probele fara probleme. Si pentru mine sportul e o oaza, chiar daca eu cu tenisul mai putin. 🙂 La capitolul sporturi elegante raman la snooker.

 6. La capitolul elegant este și patinajul artistic, poate cel mai elegant. Mă bucur că ești pasionată de sport. Așteptăm J.O cu speranța că se va desfășura în pace și liniște.
  Vizionare plăcută, Sylvi! 🙂

 7. A republicat asta pe Cronopedia.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: