O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

De talent – talentat

Mi-a plăcut tare mult, ce am văzut aseară la emisiunea ”Românii au talent” , copilul care a dansat, și care a primi ”Golden Buzz”, un înger de copil, este născut să danseze, să fie balerin, are toate datele. Azi, pe blog am citit ceva frumos, și am admirat o creație foarte frumoasă, la fel ca toate creațiile ei.

Fiecăruia dintre noi, la naștere, ni se dă o bucată de marmură și instrumentele necesare pentru a-l transforma într-o statuie. Putem să nu-l atingem vreodată, îl putem zdrobi într-o mică fărâmă, putem crea o mare capodoperă din el. Bach

Artistul-britanic-thomas-edwin-mostyn.

Divinul este creat din inimă. E un imn etern. Înlocuim urâțenia cu frumusețea, atât în imagini vizibile, cât și în zone intangibile. Ochiul de artist pictează cu pensula inimii. O punte de legătură între suflete, în artă, în muzică precum și în viață.

Flori de vară

*Pictorul intră într-o încăpere și se îndrăgostește de un portret, al unei tinere frumoase, de pe perete, „cel mai poetic subiect din lume”. Aveau aceiași chemare, aceiași uimire, aceiași durerea parfumată și un cer care picta cuvinte,

– măreția frumuseții și iubirii.

În condițiile date, este necesar să ne folosim de arta sub toate formele ei, pentru a traversa această perioadă grea, cu lacrimi pe care nu le poți număra. Omenirea se află la o răscruce, în derivă, care probabil va duce la – Noua Ordine Mondială.

Trandafirul servește ca fundal, pentru aroma delicioasă a cafelei. Mireasma florală se dizolvă încet în spațiu, lăsând în urmă un gust delicat.

Flori care au fost pictate într-o zi însorită, când Natura se simțea cea mai inventivă.

https://www.youtube.com/watch?v=tumJbuUGZO4

Comments on: "De talent – talentat" (11)

 1. De magnifiques tableaux. Bonne soirée

 2. Iosif Greblea said:

  Strabunicii, bunicii si poate parintii nostri, au trecut si ei prin molime, razboaie, crize si foamete, iar istoria ne relateaza câte ceva despre acele vremuri, iar noi, generatiile contemporane ar trebui sa nu uitam niciodata încercarile conflictelor si suferintelor de altadata, cautând rezolvarea acestora prin competitii sportive, creatie de frumuseti si arta, oferindu-ne si împartasind unii cu altii, din darurile primite de la Dumnezeu, schimbându-le între noi în armonie si pace, acceptându-ne, respectându-ne si iubindu-ne ca fratii. 🙂
  Un sfârsit de saptamâna relaxant, în toate binecuvântat, draga Ane !

  • Așa ar fi frumos să fie așa cum spui, dar mai e mult până acolo.
   Duminică senină, Iosif!

 3. Ioan M. said:

  A republicat asta pe Cronopedia.

 4. Sunt unele talente care ne uimesc pur și simplu, cum este copilul care visează să ajungă mare balerin. Dacă o ține tot așa, are mari șanse. O duminică frumoasă și plăcută îți doresc, Ane! 🙂

  • Da, așa cred și eu. A fost un moment plin de emoție și sublim.
   Zi plăcută cu infinită inspirație! 🙂

 5. Mi-a plăcut și mie copilul acela, bucuria cu care a dansat, emoția pură cu care a primit golden buzz -ul. Asa cum imi plac de fiecare data blogurile tale pline de culoare si sensibilitate.
  O saptamână frumoasa, Ane!

  • Imaginea a fost superbă, în momentul în carea a primit Golden buzz. Zâmbetul lui plutea printre petalele de ” aur” . Mulțumesc mult pentru comentariu și apreciere!
   Și tu,să ai o săptămână senină și liniștită!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: