O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

război să fie?

DA… mai terminați odată cu războiul ăsta! Că mental ne-am pricopsit și noi cu el, deși nu-i al nostru. Lăsa-ți orgoliile și cedați ce nu vi-se cuvine ori ce se cuvine, unii altora! Trebuia IERI, astăzi e târziu, dar nu imposibil!

De fapt a cui este războiul? De PACE nu se mai vorbește, de arme sofisticate am auzit. Mai marii lumii, nu vor PACEA! Dar ce vor, ei?!. Oare sunt mai mulți ”criminali de război” sau numai unul?

PĂCAT pentru oamenii și copii nevinovați care au murit în condiții îngrozitoare. Nu aveau loc pe pământul lor, nici unii, nici alții. DA țara a cui e, nu-i a oamenilor care locuiesc în ea!

ȘI… atunci, doi oameni pot decide soarta milioanelor de suflete.😲

Trăim cu speranța unei PĂCII durabile în lume. ❤❤❤

Comments on: "război să fie?" (15)

 1. Ai dreptate, Ane !
  Măcar că, vorba aia, vorbesc aproape aceeași limbă și sunt vecini. Dacă nu te ai bine cu vecinii, atunci cu cine ?
  Așa cum spuneai tu, cel mai mult te doare de cei care n-au nimic comun cu războiul: copiii, bătrânii și oamenii pașnici.
  Nu cred că un singur om decide soarta întregi țări. Aici sunt interese politice ordinare.
  Păcat, se distruge o țară întreagă pentru o politică eronată.

  Seară frumoasă îți doresc, și SĂ FIE PACE ! 🙏

  • Ne-am virusat cu virusul altora, acuma războiul. Da, și eu cred că sunt interese , care nouă ne scapă, sau poate doar bănuim. Mulțumesc pentru comentariu.
   Seară senină să ai, Stef!

 2. Trăim cu speranța că oricum , istoria se repetă!

 3. Nu ne place să vedem ororile unui război stupid, dar nici nu putem închide ochii. Trăim pe aceeași planetă, pe același continent, ba chiar se aud exploziile rachetelor de la graniță. Și toate acestea din cauza unor ambiții ”patriotice” pe care le are un scelerat. Iar când un asemenea personaj are atâta putere, poate declanșa și un război mondial, nuclear. Ar fi bine să fie stopat, dar nu strică să ne pregătim sufletește pentru orice.

  • Se vorbește despre un război nuclear, adică distrugerea Planetei cu zâmbet și seninătate, ceea ce este incredibil! Cred că toți suntem afectați intr-o oarecare măsură de toate aberațiile oamenilor care conduc lumea de la care așteptam măsuri importante pentru protejarea Planetei, nu distrugerea ei.
   Să ai o zi plăcută, Petru!

 4. E greu de spus de partea cui e dreptatea. Eu unul n-am înțeles de ce trebuie să se despartă unele țări în două (sau mai multe) din moment ce vorbesc aceiași limbă, dar sunt complet împotriva unor războaie între armate. Dacă vrei război du-te Domnu’ Președinte și ia-te la trântă cu celălalt Domn Președinte și dați-vă cu capul de pereți până vă vine mintea la loc, dar lăsați oamenii să trăiască. Atunci cu siguranță ar fi pace. Dar vanitatea și setea de putere nu cunosc din păcate limite. 🤗

  • Aș vrea să-i văd la trântă 🙂 Nu-i târziu, unul din ei dispare doar așa poate s-ar încheia, în cazul în care nu primesc forțe de la țări, care nu ar avea nimic cu ”răzbelul” .
   Consecințele războiului le vom suporta și noi.

 5. Ioan M. said:

  A republicat asta pe Cronopedia.

 6. Un război al orgoliilor, fara sens, ca toate războaiele, între un nebun si un penibil, întreținut de o șleahta de cretini. Ca de obicei plătesc oamenii nevinovați. Noi suntem deja victime colaterale

  • Ce bine ar fi să se termine aici și acuma, să nu capete amploare mai mare! Sigur vor veni alte nenorociri peste noi. Viața omului nu mai are valoare, Covid, război, ce urmează….?
   Să ai zile senine, Magda!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: