O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

vioara stradivarius

Antonio Stradivari este numele glorios al creatorului de viori, născut în Cremona în 1644 – Bucuriile iubirii pământești

Iar când Stradivarius a făcut prima vioară, A prevăzut posibilități importante ale viorii sale. ”Oamenii ar putea atinge cea mai înaltă armonie disponibilă numai pentru iubita mea vioară Prototip, dar nu în numele meu, ci în numele Său. Am fost deosebit de intimidat de crearea viorii pe care o am acum”

Prototipul de vioară Stradivarius a sunat și a cântat, îmbrățișând cerul și pământul, și aerul fericirii sentimentale. Era ca și cum Afrodita suspina pe stâncile albe lângă marea spumoasă și striga la Adonis.

Muzica cântată de vioara lui Stradivarisb a schimbat culoarea câmpurilor, rugineau în vântul de la amiază, cerul era albastru-auriu, iar în loc de stele erau rubine. Soarele strălucea magnific pe cer ca un fruct copt pe pomul vieții, iar păsările ciudate cântau strigător, iar fluturii fluturau florile. Prototipul de vioară a sunat și a cântat, îmbrățișând cerul și pământul, și aerul fericirii sentimentale, inima omului a fost încântată.

 Viorile semnate de Antonio Stradivari au dobândit o aureolă de legendă. Primul om care a cântat la vioară lui a fost un om sărac, care s-a ascuns într-un beci cu vioara unde a cântat cinci zile, s-a rănit la mâni, a fost găsit mort, mort dar a murit fericit.

 Unele din aceste viori au aparținut  ineglabilului Paganini, viorile 1727 “Paganini“ şi 1680 “Paganini“, viola 1731 “Paganini“, violoncelul 1736 “Paganini“.

Niccolò Paganini (1782–1840) violinist, violonist, chitarist, și compozitor. Paganini, unul dintre cei mai mari compozitori şi violonişti care au existat. Avea abilități ieșite din comun. Un ziar din Leipzig: „toată lumea aleargă să vadă şi să-l asculte pe acest mag. Paganini este fără îndoială cel dintâi şi cel mai mare violonist din lume.” “Multe femei şi-au propus să ajungă la inima şi finanţele mele” îi scrie prietenului Luigi.

Tinerele erau fascinate de muzica şi de farmecul lui

Nu-i este frică de moarte. Deşi e bolnav, vrea să vină în ajutorul umanităţii suferinde şi dă concerte în scopuri caritabile mai ales pentru săraci. Sunetele viorii şi aplauzele mulţimii alungau orice suferinţă din trupul său. Ştia că, părăsind arta, părăseşte viaţa.

”Dumnezeu dă daruri şi unii chiar le multiplică… Cred că sunt unul dintre ei!”Paganini

Am citi că în 2011, un cumpărător anonim a plătit suma record de 15.9 milioane. Descoperirile actuale ale echipei de cercetare cea mai mare organizație științifică din lume. arată că boraxul, zincul, cuprul și alaunul, împreună cu apa de var, au fost folosite pentru a trata lemnul folosit în instrumente.


Comments on: "vioara stradivarius" (1)

  1. A republicat asta pe Cronopedia.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: