O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Am citi de curând despre Freddie Mercury. Am scris câteva ideii. Îmi face plăcere să ascult melodia Melodia Queen.

Freddie Mercury , numele original Farrokh Bulsara , (născut la 5 septembrie 1946, Stone Town, Zanzibar [acum în Tanzania. Când Zanzibar a devenit independentă s-a mutat în Marea Britania, și-a schimbat numele grupului în Queen. La începutul anilor 1980, Queen devenise un fenomen internațional. Era cântăreț, compozitor, rock britanic. Îmbrăcat pe scenă în costume revoltătoare, ceea ce ia nemulțumit pe fanii lui precum și fluiditatea sa sexuală.

Un omagiu adus de către filosoful persan Suhrawardi.

Lebăda are darul divinației (pasăre vorbitoare), este un semn de puritate, puritate, loialitate, devotament, tristețe poetică, un poet îndrăgostit. Lebăda este un simbol al muzicii sacre, lebăda ca semn al cântărețului și muzicianului lui Dumnezeu, în cultura europeană lebăda simboliza orga bisericii și muzica religioasă.

Lebăda este o pasăre tristă, un simbol al unui poet condamnat la o moarte prematură. Ea suferă de dor și singurătate în lumea pământească și de o premoniție a morții iminente. Potrivit lui Socrate, lebăda este o pasăre a lui Dumnezeu (în Grecia antică, lebedele erau dedicate lui Apollo). De aceea, atunci când moare, lebăda nu plânge sau nu se întristează, ci se bucură de iminența unire cu Dumnezeu, se bucură, anticipând beneficiile care o așteaptă în lumea cealaltă și cântă cel mai frumos cântec al său. În creștinism, lebăda simbolizează depășirea haosului și a morții, deoarece se scufundată în apă
.

În general oamenii uită că pentru a ajunge la penibil, nu e decât un pas greșit.


Comments on: "Freddie Mercury – Queen" (2)

  1. Frumos omagiu! M-a impresionat și filmul despre marele cântăreț. O zi de luni plăcută, Ane!

  2. Multumesc, Petru! Primăvară frumoasă să ai!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: