O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Arhive blog

Imagine

Enya – Only Time

M-am regăsit într-una din aceste zile o femeie care deşi era liberă, puternică se simțea mereu “între cer și pământ”. Întinsă parcă peste prea multă viață. Peste întrebări fără răspuns. Singură. Știa că ea, se putea baza în special pe sine. Era, acolo, singura care să își dea o mână de ajutor, în orice abis ar fi căzut. Trezită la realitate. Eram o femeie pe care nu voiam să o văd, am văzut doar ce mi-a convenit mie, până într-o zi când am privit lumea din jurul meu. ”Şi am văzut…. lumea într-un bob de nisip/ ?I cerul într-o floare sălbatică/ţinând infinitul în palma mâinilor / ?I eternitatea într-o oră.”

Vladimir Volevog

Să vezi Lumea în grăuntele – minuscul de nisip
Şi-întregul Paradis locuind o floare,
Strânge-n palma mâinii Infinitul fără chip
Şi Eternitatea în ora trecătoare.
Şi-intregul Paradis locuind o floare. William Blake

Imagine

arta creatoare

arta

Vis. Dragostea este un vis şi o părere, o haină strălucită aşezată peste durere. M.Eminescu

Rolul pe care muza îl are în artă este acela de a pătrunde în mintea artistului şi de a îl face să developeze frumosul sufletului pe hârtiile albe sau developate de omenire. Mai apoi se va hrăni omenirea, din frumosul developat.. Creatorii de arta descriu cel mai frumos femeia fie în versuri, în proză, pictura pe pânză, desenata, ori pe note muzicale. Poate că splendoarea artei apare în modul cel mai pregnant în muzică, este un intermediar între divin şi artist. Pentru realizarea artei creatoare … artistul, preia tot ceea ce este splendid, demn de respect şi iubire, şi, îl ridica pe om deasupra lui …

a4a048eadd90e24fe8badf9e5facdd39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagine

divin

A iubi este un dar divin.

Femeia amplifică sentimentul universal al iubirii, când face risipa de sentimente, flori, păsări, fluvii, sori în palma celuilalt. Nu întreba, unde este Teiul, la ferestra ei,la geamul tău, parfumul iubirii e peste tot..  Pictam pe creierul mintii petale colorate, fidelitatea iubirii Zenitul iubirii.

„Si ochii mari si grei ma dor, Privirea ta ma arde. … Si tu esti muritoare? „

Carolina Serpa Marques