O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

arta de a fi uman

Azi a plouat, îmi place ploaia, în general umiditatea mai mult decât aerul uscat. Am plecat la un Market pentru a cumpara mai mult fructe, pe care le ador. La un raionul din Market mi-a zâmbit o doamnă care avea o vârstă frumoasă si trăsături fine, mi-a oferit informaţii despre produsul care urma să-l achiziţionez, i-am mulţumit dăruindu-i şi eu un zâmbet sincer pentru amabilitate (deşi cunoşteam totul despre produs) În magazin i-am urmărit gesturile, micile detalii pentru că ele fac diferenţa, caracterizează. Era o doamnă care a îmbătrânit frumos, este şi asta o artă. Parcă mă urmărea şi ea printre raioane; la casa era în urma mea, s-a oferit să-mi plătească ea, cinsprezece bani, eu neavând mărunt. La plecare i-am mulţumit şi i-am urat o zi frumoasă zâmbind, mi-a mulţumit si ea cu un zâmbet larg si ochi luminosi, oglinda sufletului. M-a urmărit imaginea distinsei doamne până acasă, îmi salta inima de bucurie. Nu este pentru prim oară când întâlnesc domni, doamne si tineri, persoane distinse. Am mai spus, că a fi uman, nu sărăceşte pe nimeni. Sunt o persoană care admiră frumosul din lume sub toate formele, oriunde s-ar afla.

 Câteva principii care mă caracterizează .

Respect principiile persoanelor cu care comunic.

Pentru mine oamenii nu sunt un concurs de împrejurări, deci nu-i folosesc, nu am scopuri.

Nu depind de nimeni.

Pe cei mai buni ca mine îi admir.

Ignor oamenii care cred ca ei le cunosc pe toate. Cei care jignesc.

Nu divulg secretele oamenilor, viata personală (doar  atunci când sunt publice, comentez.)

Iert dar nu uit. Nu urasc.

Nu las pe nimeni să-mi controleze existenta.

Nu cerşesc stimă, prietenie sau iubire.

 

 

Comments on: "arta de a fi uman" (10)

  1. […] thesagittariusbooks bluejustblue lookaround99 mmarastyle hopemoreorless carteacudesene304 floridemucigai bookysme universeofbook24 cersetordezambete cartepentrufiecare sucuridecuvinte cestmoialina intamplaridespretine ioanamateiciuc dialoglacheie felicika25 oviatapetocuri ganddeportelan trueeblood samburedemigdala happinesscaress vampireseviyorum justreadingmybooks ipekseyhanpoyrazkarayel alexandramariaitu despresipentrunoi dianasolomon23 teatimewithlilly inavukic melindadeross elizabratu natasaalinaculea linamoaca cristinaboncea bookcaffe yukiblack andreeapaunescu anacronietzsche sangesitrandafiri panaitcarminamariana27 joculdecuvinte visatorprinlume mirabelablog dorinadanila andreeat90 illusionsstreet zapadalbastra cartilegiuliei dulceorizont afloareidaniel hillsofherchastity confesiunidesotie mondeadrian anasstassya viataoperadearta freckhled colorline1 kentlove amnwriter racoltapetru6 beatricecretu raluca03 fileviatasicarti sertarulcucarti piratulcinefil scrierileuneiliceene ganduricepot cristinalincu savatoronto wordswith2 Irina Citeste VanillaMoonBooks  Simona Lavinia Călina Carti + Alina Twisted1717 […]

  2. Umanitatea devine din ce in ce mai rara in ziua de astazi, incat cei care dau dovada de asa ceva sunt, intr-adevar, artisti. Este o arta a ne pastra umanitatea in lumea aceasta de foarte multe ori inumana….

  3. Frumos, ane ! 😊
    Special și sensibil !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: